Viktig trepoängare för Östersund

Östersunds FK tog tre tunga poäng i bottenstriden när man hemmabesegrade Trelleborgs FF med 2–0 under lördagen. Samtidigt slutade Östers IF – Örgryte IS och Landskrona BoIS – AFC Eskilstuna oavgjort.

Östersunds FK – Trelleborgs FF: 2–0
Östersund lämnar sistaplatsen i Superettan efter en tung trepoängare hemma mot Trelleborg. Simon Kroon dunkade in 1–0 via ribban efter en lång löpning med bollen i den 17:e minuten, och i slutminuterna kunde Chovanie Amatkarijo sätta spiken i kistan genom att slå in en retur via stolpen. Dessförinnan hade Mouhammed-Ali Dhaini blivit utvisad för Trelleborg i den 66:e minuten, vilket gjorde ett tufft läge för TFF ännu svårare.

Östers IF – Örgryte IS: 2–2
Öster gick mot en viktig seger i kampen om att nå uppflyttning till Allsvenskan, men tappade en 2–0-ledning till kryss hemma mot ett tappert kämpande Örgryte. ÖIS slåss själva för nå en slutplacering på säker mark i tabellen, och har nu fyra raka matcher utan förlust med två omgångar kvar att spela. Målen på Visma Arena, då? Jo, Manasse Kusu inledde det hela med att skruva in ett långskott i bortre krysset i den nionde minuten, och 20 minuter senare ökade Marc Rochester på till 2–0 med ett välplacerat högerskott. ÖIS mål var inte riktigt av samma kaliber, men de räknas i lika stor utsträckning: Isak Dahlqvist fick med nöd och näppe in bollen trots öppet mål från ett par meters håll till 2–1, och 2–2 kom efter att ett inlägg styrt på en hemmaförsvarare och gått in i eget nät.

Landskrona BoIS – AFC Eskilstuna: 1–1
Landskrona och AFC Eskilstuna ser ut att sluta på stabila mittenplaceringar i tabellen. Att lagen delade på poängen på Landskrona IP under lördagen gjorde inte mycket för att ändra på det. 1–0 för BoIS kom på självmål efter en inåtskruvad hörna medan AFC:s kvittering trycktes upp i första krysset när Ashley Coffey avslutade på ett tillslag i straffområdet.