Viktig pinne för ÖIS mot Mjällby

Det blev en målrik lördag i Superettan. I Västerås bjöds det på fem mål, i Södertälje åtta. Mellan Örgryte och Mjällby blev det bara vars ett, men båda lagen verkade nöjda efteråt.

Nykomlingen Mjällby kom till Gamla Ullevi som serieledare och ville givetvis gärna utöka sin ledning. Det såg också bra ut när Jacob Bergström gjorde 1-0 precis innan paus. Men med en kvart kvar av matchen kvitterade ÖIS till hemmasupportrarnas stora glädje. Det slutade 1-1 och båda lagen är med i toppen.

Det oavgjorda resultatet innebär att Mjällby har två poäng ner till Jönköpings Södra på andraplatsen. På måndag är det dock möte mellan trean och fyran i tabellen. Varbergs BoIS tar emot IK Brage och om något av de lagen vinner matchen tar de över serieledningen.

ÖIS hade givetvis önskat sig tre poäng, men fick nöja sig med en. Laget ligger femma, sex poäng efter Mjällby och fyra efter Varberg på kvalplats.

I dagens tidiga match avgjorde Halmstads BK i slutminuterna mot Västerås SK. Halläningarna hade 2-0 med sig in i pausvilan i mötet på Solid Park Arena. I den andra halvleken både reducerade och kvitterade VSK. Men Sadat Karim fick sista ordet när han nickade in 3-2 till gästerna på tilläggstid.

Mötet mellan Syrianska FC och Norrby IF blev fullkomligt galet. Syrianska tog ledningen, Norrby kvitterade. Syrianska tog ledningen igen, Norrby kvitterade igen. Och igen – 3-3 efter 73 minuter. Sju minuter från slutet tog Norrby ledingen för första gången i matchen, men i matchens absolut sista sekunder kvitterade Khalid Abdo för hemmalaget.

Kvällsmatchen spelades mellan Degerfors IF och Trelleborgs FF  på Stora Valla. Gästerna tog ledningen, men strax innan paus kvitterade Degerfors. Med 20 minuter kvar kom hemmalagets ledningsmål när Oliver Ekroth höll sig framme på Christos Gravius passning. Men Trelleborg hade inför den här matchen tagit poäng i fyra raka matcher och tänkte inte ge upp.

Med fem minuter kvar kom kvitteringen. Salif Camara Jönsson tryckte in 2-2 och säkrade en viktig poäng för skåningarna.