Nyheter

Chevron
”Vi ska mot Allsvenskan 2019, det är rimligt”

”Vi ska mot Allsvenskan 2019, det är rimligt”

Bröderna Michael och Henric Holmberg fick uppleva Hallandsderbyt mellan sitt Falkenbergs FF och Varbergs BoIS från en annorlunda sida när de båda bjöds en så kallad ”nära fotbollsupplevelse” i anslutning till matchen.
– Det var en bra inblick, det är kul att se hur en klubb fungerar, säger bröderna efter matchen.

Det var Michael Holmberg som i samband med Musikhjälpens insamling till förmån för temat ”Barn är inte till salu” tog hem det vinnande budet i Svensk Elitfotbolls auktion för en nära fotbollsupplevelse i Superettan. Michael valde att ta med sig sin bror Henric för att se derbyt mot Varbergs BoIS.

– Det är lätt värt det för att få den här upplevelsen, menar Michael. Det är ett gott syfte som ligger bakom. Musikhjälpen har alltid bra ändamål.

– Det lät som en häftig grej och jag hakade på. Vi följde budgivningen med spänning och vann den med vårt bud på 3000 kronor, menar Henric Holmberg.

Både Michael och Henric bor i Falkenberg och valet att se just derbyt var enkelt.
– Vi flyttade hit till Falkenberg för fyra fem år sedan och fick en bra känsla för laget direkt eftersom de då vann Superettan och gick upp i Allsvenskan. Sedan har vi följt laget enda sedan dess och haft årskort och varit medlemmar i föreningen och allt. Vi gillar verkligen den här arenan och vi har inte missat många matcher. Vi följer laget när, i vått och torrt. Det är laget vid havet, det sitter i hjärtat, menar bröderna.

falkenberg-musikhjalpen.1
Bröderna Holmberg laddar upp på innerplan inför matchen

Bröderna Holmberg, som till vardags arbetar på Gekås i Ullared, anlände till Falcon Alkoholfri Arena två timmar innan avsparken i derbyt. Falkenbergs FF:s Klubbchef Patrik Lundgren mötte upp och visade runt på arenan. Michael och Henric fick bland annat besöka hemmalagets omklädningsrum i samband med uppladdningen samt hälsa på tränaren Hasse Eklund och bröderna fick självklart gå in på innerplanen.

Efter rundvandringen så bjöd FFF på middagsbuffé samt att alla närvarande fick lyssna på gästande Varbergs tränare Joakim Persson inför matchen, och sedermera också på Hasse Eklunds tankar inför avspark.

Strax innan avspark ställer båda lagen upp i spelargången för en gemensam inmarsch och båda bröderna Holmberg fanns förstås på plats för att känna på stämningen, innan det var dags att ta plats på medialäktaren för att bevittna matchen.

– Det var kul att få vara med och känna på anspänningen inför en derbymatch. Det är alltid något extra. Det var speciellt att få vara med i spelartunneln innan matchen. Häftigt att få se från den andra sidan så att säga, menar Henric Holmberg.

falkenberg-musikhjalpen.2
Falkenbergs FF ställer upp inför inmarschen i derbyt

– Det var en bra inblick att se hur en klubb och ett arrangemang fungerar och det är en väldigt familjär stämning på arenan, menar Michael Holmberg. Det var kul att se omklädningsrum och träningsrum och vi fick ett väldigt trevligt bemötande. Det är mycket som ska flyta. Det är en stor apparat som man inte tänker på när man sitter på läktaren och man får en bättre förståelse för det nu. Det är ett beundransvärt arrangemang som Falkenberg gör.

Matchen blev ett typiskt derby med många mål, hårt spel och svängigt spel. Hemmalaget Falkenbergs FF drog till bröderna Holmbergs stora glädje det längsta strået när de med en man mindre på plan vände underläge 1-2 till seger 3-2.

– Vi hade en bra känsla innan vi kom hit men när de får in 2-1 så blir det tungt. Vi får dessutom en tveksam utvisning mot oss och vår lagkapten skadad. Ändå vänder vi med en man mindre på planen. Det visar på lagmoral. De här laget krigar och ger aldrig upp, summerar bröderna Holmberg matchen.

– Det var en underbar seger och det är gött med tre poäng!

falkenberg-musikhjalpen.3
Hallandsderbyt bevittnades från medialäktaren

Efter matchen fick Michael och Henrik bevittna den mixade zonen och den gemensamma presskonferensen med båda lagens tränare, innan det var dags att gå hem. Falkenberg hänger med bra i toppen av Superettan och ligger i skrivande stund tvåa i tabellen och det ser lovande ut inför framtiden. Bröderna Holmberg har siktet klart för sig vad som komma skall.

– Nu siktar vi på Allsvenskan 2019! Det är rimligt.