Nyheter

Chevron
”Vi ska avsluta bra för att komma positivt in i nästa säsong”

”Vi ska avsluta bra för att komma positivt in i nästa säsong”

Månadens spelare i Superettan i september är inte nöjd med sitt lags total prestation i ligan i år men Rasmus Wiedesheim-Paul tror att hans Halmstads BK kan avsluta säsongen på ett snyggt sätt.
– Varje placering är viktig för klubben och vi vill komma in till nästa säsong med en positiv känsla, säger Rasmus till superettan.se

20-årige Rasmus Wiedesheim-Paul är just nu i ensam ledning av Skytteligan i Superettan. Det återstår två matcher av säsongen och hittills har den varit över förväntan för Rasmus själv och i september röstades Rasmus fram till den bäste spelare i ligan. Glädjande för honom personligen men samtidigt är Rasmus besviken över lagets tabellplacering i år.

Grattis till utmärkelsen Rasmus, hur känns det att ha blivit framröstad till Månadens spelare av Superettanklubbarnas lagkaptener och av utvalda sportjournalister?
– Tack, det är en ära att ha blivit utsedd till Månadens spelare. Det är en bekräftelse på att man har gjort någonting bra. Det finns många bra spelare i serien och det känns kul att ha vunnit omröstningen.

Berätta om din månad.
– Laget gick det väldigt bra för och det speglade av sig i mitt spel också. Det har gått rätt bra för mig den senaste tiden. Jag har ett bra flow. Det är bara att fortsätta med det.

Nu senast var du med på P20-landslagets samling i Marbella.
– Ja, det var superkul att göra debut, en upplevelse. Väldigt roligt. Jag vill gärna fortsätta i landslaget och det rimligaste är kanske att sikta på U21-landslaget men det viktigaste är det jag gör i klubben. Det enda jag kan påverka är att göra det så bra som möjligt i HBK och sedan får jag se vad det räcker till.

Vad säger du om HBK:s säsong? Många trodde ändå att ni skulle vara ett topplag.
– Det har varit mycket upp och ner den här säsongen. Vi har inte hittat jämnhet i spelet och vi klarade inte att komma tillbaka efter dålig inledning av säsongen. Vi ligger inte där vi vill i tabellen och vi har absolut Inte gjort så bra ifrån oss som vi trodde.

På upptaktsträffen sa många tränare att alla lag kunde slå alla i Superettan och så har det verkligen varit också.
– Ja, det är en del förväntade topplag som ligger i botten och de som ligger i toppen trodde nog inte alla att de skulle vara där heller. Det är många bra lag i serien och det är många som överraskat. Det är en hel del unga spelare som gjort det väldigt bra i ligan. Det är kul.

Vad tror du om Halmstads avslutning av serien?
– Vi har en stor chans att vinna de matcher som återstår. Vi har hittat ett bättre spel, gjort mål och vunnit.

– Nu handlar det om att sätta spelet inför nästa säsong. Varje placering viktig för klubben ekonomiskt. Att avsluta bra gör att vi kan komma in i nästa säsong mer positivt.

En rolig grej är att du är gammal klasskompis med Sead Haksabanovic som vann Månadens spelare i Allsvenskan.
– Ja, vi är lika gamla och började spela fotboll tillsammans när vi var tolv år. Sead har alltid varit rätt långt före alla andra så vi har inte alltid spelat i samma lag. Han spelade med de som var tre år äldre och gjorde debut i Allsvenskan när han var 15 tror jag. Men vi gick i samma klass i skolan. Vi var faktiskt fyra stycken från klassen som blev uppflyttade till Halmstads a-trupp när vi var 17 år. Vi känner varandra väl.

Fyra från samma klass som nått den här nivån?!
– Vi är faktiskt sju stycken från den klassen som spelar i HBK just nu. Räknar man med Sead så är vi åtta totalt från klassen som blivit elitspelare.

Det måste nästan vara unikt?
– Ja, det är nog inte jättevanligt.

Som en del av utmärkelsen Månadens spelare så får du också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett samhällsprojekt i Halmstads BK.
– Ja. Mina pengar går till Nattfotbollen. Jag tycker att klubben gör ett bra jobb med att samla barn och ungdomar under sena kvällar och låta dem spela fotboll. Klubben anordnar så att alla får chansen att spela fotboll utan att det kostar pengar och det är ett stort engagemang runtomkring så att folk blir intresserade av fotboll. Det är ett bra sätt för ungdomarna att komma in i gemenskapen.

– Ungdomarna ska tycka att det är kul och känna att det finns möjlighet att spela fotboll för precis alla.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF
Juni/Juli: Gustav Ludwigson, Örgryte IS
Augusti: Seth Kanteh Hellberg, IK Brage
September: Rasmus Wiedsheim-Paul, Halmstad BK

Nyheter