Nyheter

Chevron
”Vi måste hitta tillbaka till vårt gamla spel”

”Vi måste hitta tillbaka till vårt gamla spel”

Imorgon stundar säsongens andra derby i Göteborg mellan Örgryte IS och GAIS.
– Det här kommer att bli en riktig jäkla match, det lovar jag er, säger ÖIS-mittfältaren Diego Montiel.

Förhoppningarna är höga inför säsongens andra möte mellan Örgryte IS och GAIS som spelas på tisdag. När lagen senast drabbade samman slutade matchen 4-4 efter att GAIS kvitterat på stopptid – ett resultat som nu är ett i raden av tio matcher utan seger för ÖIS.

Örgryte har bland annat fyra oavgjorda möten med topplagen Falkenbergs FF och AFC Eskilstuna under den perioden, men man har saknat den sista skärpan eller flytet för att plocka en trepoängare under sommaren.

Trots poängtorkan ligger Örgryte åtta i tabellen då man inledde säsongen strålande.

– Vi måste hitta tillbaka till vårt gamla spel. Pressa dem högt och inte låta dem ha bollen. Sätta våra chanser är viktigt, säger Örgrytes offensive mittfältare Diego Montiel till ÖISplay inför derbyt.

Montiel radade upp mål och assist under våren när laget gick som tåget i Superettan, men har liksom större delen av laget en tyngre period bakom sig.

– Jag är jättesugen på att göra mål igen, det var längesedan nu. Det är väl rätt match att komma tillbaka om man säger så.

Med 4-4-mötet i juni på näthinnan tror kreatören Montiel att vi har ett nytt klassiskt derby att se fram emot imorgon.

– Båda lagen vill ha mycket boll. De som rör sig mest därute kommer att ha bollen mest. Sen får vi se hur det blir, det är svårt att säga. Det här kommer att bli en riktig jäkla match, det lovar jag er, säger Diego Montiel.

Matchen mellan Örgryte IS och GAIS spelas imorgon tisdag på Gamla Ullevi med avspark kl. 19.00.

Nyheter