Nyheter

Chevron
”Vi blev extremt samspelta under försäsongen”

”Vi blev extremt samspelta under försäsongen”

Halmstads BK släppte in ett mål på sex matcher i augusti, vilket var grunden till att målvakten Malkolm Nilssons Säfqvist tog hem Månadens spelare i Superettan.
– Vi har blivit extremt samspelta under försäsongen, alla vet exakt vad de ska göra, kommenterar vinnaren för superettan.se.

I kamp med GIF Sundsvalls Pontus Engblom och Degerfors IF:s Johan Bertilsson – två offensiva spelare som blev valda till bäst i juni respektive juli – tog Halmstads BK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist hem Månadens spelare i Superettan i augusti

– Det är förstås jätteroligt. Något oväntat, även om jag visste att det gått bra för mig och laget under augusti. Det brukar ofta vara offensiva poängspelare som får de här priserna, och jag möter två av de offensivt bästa spelarena så det var kul att bli prisad, säger Malkolm Nilsson Säfqvist.

Ni släppte in ett mål i augusti, vad är det som har stämt så bra i defensiven?

– Vi blev extremt samspelta under försäsongen. Alla vet exakt vad de ska göra. På ett individuellt plan har det funkat för allihopa. Vi jobbar väldigt hårt för varandra det gör det enklare satt stå längst bak, hårt kollektivt som jobba thårt för varandra, vi är extremt förberedda

Är det något som sticker ut från månaden som gick som du är extra nöjd med?

– Alla fem nollorna på sex matcher, att få vara med och bidra på det sättet. Det har varit det allra bästa.

Du är uppvuxen i staden och det finns många andra Halmstad-killar i laget, hur är det att få representera HBK?

– Det har varit mitt mål sedan jag började spela, mer eller mindre. Jag börjat närma mig 100 seriematcher vilket är extremt häftigt. Det är en enorm stolthet och glädje för egen del. Det blir extra roligt med alla de egna produkterna också. Till och med Ante (Johansson) och Dusan (Djuric) är HBK-produkter från början, så till och med de rutinerade kommer härifrån. Vi är en 14 15 stycken från HBK:s ungomsakademi vilket är väldigt häftigt.

Det är jämnt uppe i toppen, ni och Degerfors vann mot varandra nyligen, vad är dina tankar om toppstriden?

– Det är väldigt spännande. Inför säsongen hade inte jättemånga räknat med Degerfors men de hade väl egentligen bäst höst förra året. Det är ett väldigt bra lag. De tappade (Erik) Björndahl men ersatte honom med (Villiam) Dahlström, (Victor) Edvardsen och (Johan) Bertilsson på det. De har ett extremt bra eget spel. Vi hanterade det bra borta men mycket sämre hemma. Resterande lag… vi får se vilka som hakar på. Nu ska alla mötas. Några av dem är väl överraskningar i toppen.

Halva säsongen är spelad och ni ligger med där uppe, är siktet inställt på att gå upp i år?

– Vi vill vinna varenda match, men vi har inte satt upp något enskilt mål. Vi vill utvecklas på varje träning och varje match. Vi har egentligen allt i egna händer, vinner man tillräckligt många matcher så går man upp. Vi ska möta alla lag och det är bara hårt jobb som krävs.

Som vinnare av Månadens spelare så får du 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri del av din klubb. Vad har du valt att göra med pengarna?

– Vi har lite olika samhällsprojekt, men jag vill att de här pengarna går till vårt samarbete med barnsjukhuset i Halmstad. Förhoppningsvis kan de användas på ett bra sätt, säger Malkolm Nilsson Säqfvist.

Foto: bildbyrån

Nyheter