Västerås SK vände tvåmålsunderläge till seger

Västerås SK håller fortsatt jämna steg med Utsiktens BK efter att man vände 0–2 till 3–2 på söndagen. Samtidigt delade GIF Sundsvall och Trelleborgs FF på poängen.

Västerås SK – Helsingborgs IF: 3–2
Det var mot slutet av den första halvleken som Helsingborgs IF tog ledningen borta mot topplaget Västerås SK. Amin Al-Hamawi nickade in 0–1-målet. Och bara några få minuter senare utökades den ledningen via en frispark från Charlie Weberg. Men i den andra halvleken skulle hemmalaget både komma ikapp och vända det här till seger. Jabir Abdihakim Ali reducerade tidigt från straffpunkten innan han också sköt in kvitteringen kort efter. Det avgörande 3–2-målet stod Frédéric Nsabiyumva för i slutet av matchen.

GIF Sundsvall – Trelleborgs FF: 1–1
På NP3 Arena blev det var sin poäng för GIF Sundsvall och Trelleborgs FF. Efter en mållös första halvlek gav Jesper Carström hemmalaget ledningen i den 65:e minuten – men Trelleborg kunde replikera bara fem minuter senare då Nicolas Mortensen nickade in kvitteringsmålet.