Nyheter

Chevron
Vasilj inför sista matchen: ”Öster sitter i mitt DNA”

Vasilj inför sista matchen: ”Öster sitter i mitt DNA”

När Östers IF möter Halmstads BK hemma på Myresjöhus Arena i Superettans sista omgång gör lagkaptenen Mario Vasilj sin sista match för klubben.
– Östers IF har varit nästan hela mitt liv. Det känns som att det sitter i mitt DNA lite, säger han.

Efter 13 säsonger i Östers IF lägger 34-årige Mario Vasilj skorna på hyllan efter lördagens avslutande hemmamatch mot Halmstads BK. Backen, som kom till klubben 2006, har spelat med ÖIF i Superettan, Allsvenskan och division 1.

– Man förstår inte det, att det verkligen är 13 år. Det är som allt annat i vardagen, allt bara flyger fram, säger Vasilj i en längre videointervju på Östers webbsida.

– Östers IF har varit nästan hela mitt liv. Det känns som att det sitter i mitt DNA lite. Jag tror att man kommer märka det först efter helgen när man vet att man inte ska vara kvar.

Vasilj gick direkt från lokala moderklubben Rydaholms GoIF i division 3 till Öster, som då låg i högsta serien, 2006, och han medger att det var en väldigt stor omställning.

– Det kändes som en dröm som slog in när Öster ringde och ville att jag skulle komma. Omställningen var jättestor. Det var mycket mer folk involverade och det kändes verkligen professionellt.

– Eftersom vi bodde 30 minuter från Växjö så var Öster alltid laget man åkte och kollade på. Man hade sett jättemånga matcher innan man kom hit, och har alltid tänkt att en dag så hoppas man få spela här inne – ja, då var det ju Värendsvallen.

Vasilj var en del av det lag som 2012 vann Superettan i storslagen stil då man gjorde 57 mål framåt och var enda laget som släppte in mindre än ett mål per match i snitt.

– 2012 var ett helt magiskt år. Vi var ett riktigt bra gäng och vi levde fotboll. Allt från fritiden till på arenan, vi hängde nästan hela tiden. Jag tror att det skapade en bra gruppdynamik, kemin var jättebra, vilket ledde till att vi kände oss helt överlägsna. Jag vet inte när vi förlorade första matchen det året utan det bara flöt på, kan man säga. Det är ett starkt minne jag har. Det tar jag med mig.

Inför den sista omgången i år parkerar Öster på sjunde plats under Christian Järdlers första år som tränare för laget. Vasilj menar att klubben har anledning att vara positiv till de kommande åren.

– Jag tror och hoppas att vi kommer vara det topplaget som vi ska vara, tycker jag. Vi har alla förutsättningarna för det egentligen. Det gäller att få väck de djupa dalarna, bli lite mer resoluta. Lite mer hata att förlora-mentalitet. Då tror jag att vi kan nå ganska högt faktiskt och även förbereda oss för allsvenskt spel, säger Mario Vasilj.

Matchen mellan Östers IF och Halmstads BK på Myresjöhus Arena spelas, liksom alla andra matcher i Superettans sista omgång, på lördag med avspark kl. 16.00.

Nyheter