Värnamo seriesegrare efter vändning mot HIF

IFK Värnamo säkrade seriesegern i Superettan efter att ha vänt underläge till 3–1-seger mot tabelltrean Helsingborgs IF.

IFK Värnamo – Helsingborgs IF: 3–1
Nykomlingen IFK Värnamo ordnade avancemang till Allsvenskan i måndags. Under lördagen vände man underläge till 3–1-seger mot Helsingborg och säkrade därmed även seriesegern. HIF tog ledningen genom Wilhelm Loeper efter en lurig hörnvariant, men IFK kom tillbaka i den andra halvleken. Christian Moses nickade in kvitteringen, Robin Dzabic stötte in 2–1 och i slutminuterna kunde Joel Stevens sätta spiken i kistan i friläge efter en snabb kontring.

Trelleborgs FF – Vasalunds IF: 1–2
Vasalund gav sig själva chansen att nå minst kvalplats genom att ta tre poäng borta mot toppjagande Trelleborg. Nikola Vasic gav gästerna ledningen med ett smidigt avslut från nära håll innan Henry Offia kvitterade med en hård nick. Peshraw Azizis volley vid bortre stolpen förde återigen upp Vasalund i ledningen i den 36:e minuten, och den här gången stod sig ledningen till slutsignalen.

Jönköpings Södra – Västerås SK: 0–0
J-Södra och VSK ligger jämsides i mitten av tabellen, något som inte ändrats efter lördagens möte mellan lagen. Västerås SK bygger på sin obesegrade svit medan J-Södra fortsätter att jaga en efterlängtad trepoängare.

Örgryte IS – Landskrona BoIS: 3–2
Regnet öste ned på Gamla Ullevi, men det glödde på planen när Örgryte tog emot toppjagande Landskrona under lördagseftermiddagen. Hemmalaget tog ledningen genom Hampus Dahlqvist i den första halvleken, men det skulle hända desto mer efter paus. Först vände BoIS till 2–1 genom mål av Oscar Pettersson och Filip Olsson, sen skulle ÖIS flippa tillbaka efter en utvisning på gästernas Filip Andersson. Ailton nickade in 2–2 på ett inåtskruvat vänsterinlägg, och kort därefter kunde Anton Andreasson skarva in 3–2 på ett identiskt vis. Dramatiken var inte över där utan i 89:e minuten visades Melker Heier ut för gästerna, som fick avsluta matchen med två man mindre på planen.