Nyheter

Chevron
Värnamo lånar HBK-anfallare

Värnamo lånar HBK-anfallare

IFK Värnamo förstärker truppen med Halmstads BK:s Rasmus Wiedesheim-Paul inför andra halvan av säsongen.
– I Rasmus får vi in en utpräglad målskytt i truppen, säger talangutvecklaren Jonas Thern.

Vårsäsongen i Superettan har precis tagit slut och lagen har nu en knapp månad till nästa tävlingsmatch. Men arbetet inför höstsäsongen är i högsta grad igång i IFK Värnamo, som redan gjort klart med två nyförvärv.

I slutet av juni presenterades 29-årige yttern Sameehg Doutie på klubbens webbsida, och idag blev det klart att man lånar in anfallaren Rasmus Wiedesheim-Paul från Halmstads BK.

– I Rasmus får vi in en utpräglad målskytt i truppen vilket även hans 6 mål i U21 Allsvenskan talar för. Trots sin längd så är han en rörlig forward som är snabb och duktig på att löpa i djupled och hitta luckor bakom motståndarens backlinje, säger IFK:s talangutvecklare Jonas Thern till ifkvarnamo.se.

– Det är en spelare som jag har koll på sedan tidigare då han har varit en del av akademin i Osby och av de spelare som jag har haft där nere så är Rasmus den vassaste avslutaren, det hoppas jag även att han kommer visa under hösten i Värnamo, fortsätter Thern.

Både Doutie och 19-årige Wiedesheim-Paul, som spenderade fjolåret på lån i Landskrona BoIS, har i första hand avtal som sträcker sig fram till slutet av säsongen.

Nyheter