Värnamo lämnade jumboplatsen

IFK Värnamo lämnar jumboplatsen i Superettan – det efter ett sent avgörande hemma mot Örgryte under måndagskvällen, samtidigt som bottenkonkurrenten Gefle förlorade. Stor matchhjälte blev veteranen Pär Cederqvist med sitt segermål på tilläggstid.

Värnamo har verkat cementerade i botten under årets säsong, men de senaste veckorna har smålänningarna visat en god form – och så även i mötet mot Örgryte.

Matchens första mål kom i den första halvleken då sydafrikanen Doutie hittade nätmaskorna bakom Stojan Lukic i ÖIS-målet.

I den andra halvleken jagade Örgryte kvittering och efter en sen utvisning för hemmalaget så fick de gästande göteborgarna till slut in bollen med bara tre minuter kvar. Men Värnamo fick sista ordet.

På tilläggstid avgjorde veteranen Pär Cederqvist från nära håll och de gästande göteborgarna fick vända hem med noll poäng.

Värnamo lyfter nu från jumboplaceringen i Superettan och tajtar till kampen i botten av tabellen.

Nu tabelljumbo är Gefle som ikväll förlorade hemma mot Brage. I måndagskvällens övriga matcher vann Öster mot Frej med 2-0 medan Degerfors tog en sen seger hemma mot Norrby.