Nyheter

Chevron
Varbergsseger – trots GAIS-dominans

Varbergsseger – trots GAIS-dominans

Västkustmötet mellan de båda grönsvartrandiga pojköversättningarna GAIS och Varbergs BoIS bjöd på en öppen första halvlek. Gästerna från sommarstaden Varberg, för dagen iklädda brandgult, inledde bäst men lyckades inte skapa någon farlig chans.

GAIS tog över spelet och det var framförallt Edin Hamidovic som oroade Varbergs backlinje. Anfallaren var flera gånger nära att ta sig förbi gästernas sista försvarare. När inte det gick slog han istället fina passningar till sina medspelare. Efter 17 minuters spel hittade han fram till Niclas Andersen som från dålig vinkel inte lyckades få sitt avslut på mål.

Tio minuter senare fick Mahmoud Eid, Hamidovic anfallskollega, ett fint nickläge men inte heller hans avslut träffade mål.

Ett tillbakapressat Varbergs BoIS fick inrikta sig på kontringsspel och efter 39 minuter höll det på att ge resultat. Efter en snabb omställning kom Adama Fofana fri från vänster. Men efter hans långa löpning saknades precisionen i avslutet och Damir Mehic fick vänsterskottet rakt i bröstet.

På tilläggstid i den första halvleken trodde publiken på Gamla Ullevi att hemmalaget tagit ledningen. Ett fint inlägg från Johan Svahn nådde pannan på Edin Hamidovic som skarvade in bollen i mål. Men, till synes korrekt, målet godkände inte då Hamidovic var lite för snabb i sin löpning och befann sig bakom backlinjen när inlägget slogs.

Inget av lagen har vunnit efter sommaruppehållet och det avspeglades i oförmågan att göra mål. Fint spel fram till respektive straffområde men brist på fokus och kyla i det.

Den andra halvan av matchen började som den första slutade. GAIS var något bättre, men gästerna stack upp emellanåt.

Efter 60 minuter hade Edin Hamidovic återigen en boll, men precis som i den första halvleken blåstes det korrekt av för offside.

Istället för hemmaledning höll sig Albert Ejupi framme och gav Varberg ledningen med ett jätteskott i den 69 minuten.

Med sex minuter kvar avgjorde Joel Palmqvist med sitt tredje mål för säsongen. Ett slarvigt utspel från Mehic bröts på mittplan av en Varbergsmittfältare som i sin tur satte igång en snabb kontring. Palmqvist frispelades och avslutade från straffområdeslinjen in bollen mellan benen på GAIS-målvakten.

Nyheter