Nyheter

Chevron
Varbergs BoIS lyfter upp landslagsmeriterad talang

Varbergs BoIS lyfter upp landslagsmeriterad talang

Nils Bertilsson, 16-årig mittback, har varit bofast i Varbergs U21-lag och levererat bra prestationer under hela säsongen. Nu har han skrivit på ett kontrakt med A-laget.

Varbergs BoIS kämpar på i bottenstriden av Superettan. Västkustlaget ligger just nu på tionde plats i tabellen, men bara har bara en poäng till godo till negativ kvalplats. Formen är dock god och man gick in i landslagsuppehållet med två raka segrar.

Nu har man också lyft upp förstärkning från U21-laget. Nils Bertilsson, med meriter från det svenska P16-landslaget har skrivit på ett A-lagskontrakt.

Bertilsson har spenderat tre år i Varbergs organisation och kom till klubben från den lokala Träslövsläge IF.

Även om han varit uppe och tränat med Varbergs representationslag under säsongen är han givetvis glad över att nu få en permanent chans.

– Det känns väldigt bra. Jag kom till klubben för några år sedan, och då har mitt mål varit att ta mig till A-laget, så det känns väldigt bra att det är klart, säger han till klubbens hemsida.

Han har tränat hårt för att ta sig till A-truppen, men tänker fortsätta kämpa för att nå sina mål.

– Just nu är det att komma in i gruppen och träna som vanligt, sen i framtiden blir det att försöka ta en startplats här och fortsätta utvecklas, så får man se vart det tar en, säger han.

Fredrik Danielsson, assisterande tränare för Varbergs BoIS berättar varför Bertilsson nu får chansen.

– Vi ser ju kvaliteter i honom, och så har vi skolat om honom i år, från att tidigare spelat mittfältare så ser vi honom nu mer som en mittback och vi har även använt honom som vänsterback i U19. Det är framförallt för att han har en bra blick för spelet och passar in i det vi söker, säger Danielsson till boisfc.nu.

Nyheter