Varberg vann efter självmål

Ett självmål i den första halvleken blev avgörande när Varbergs BoIS vann med 1-0 hemma mot Landskrona BoIS.

Redan efter fem sekunders spel sprang Varbergs BoIS fram till matchens första målchans, men när Perparim Beqaj avslutade i halvt friläge gick bollen utanför bortre stolpen.

Den chockstarten var dock ingen indikation på målchansskapandet under hela matchen, utan det var för det mesta jämnt mellan de båda BoIS-lagen Varberg och Landskrona

I den 24:e minuten skickade Beqaj in ett lågt inlägg som en bortaförsvarare styrde i egen målbur fram till 1-0 för Varberg.

Hemmalaget fick ett gyllene läge att dubbla ledningen i mitten av den andra halvleken, men när Gabriel Altemark Vanneryr avslutade i fritt läge efter Albert Ejupis inlägg kunde Landskronas målvakt Viktor Noring rädda.

Utöver flera skott som blockerades av hemmaförsvarare hade Karim Sadat en nick utanför bortre stolpen, och när Edafe Egbedi försökte kvittera med ett volleyskott flög bollen över ribban. Närmare än så kom inte Landskrona och Varberg lyfter i tabellen efter en 1-0-seger.