Utsiktens BK vann klart i seriefinalen

Utsiktens BK besegrade Västerås SK med hela 4–0 i toppmötet. Samtidigt kunde GAIS vinna med tre måls marginal hemma mot AFC Eskilstuna.

Utsiktens BK – Västerås SK: 4–0
På Bravida Arena väntade under fredagskvällen en seriefinal i Superettan. Tabellettan Utsiktens BK tog emot tabelltvåan Västerås SK. Där skulle gästerna komma att få en tuff start i form av en utvisning i den 22:a minuten. Hemmalaget kunde sedan i numerärt överläge ta det här i mål på ett minst sagt övertygande vis. Kort efter utvisningen satte Lucas Hedlund dit 1–0 – och nästan omgående kunde William Milovanovic utöka till 2–0. Ett självmål skrev sedan halvtidsresultatet till 3–0. Med kvarten kvar att spela av den andra halvleken fastställde Lucas Hedlund slutresultatet till 4–0, och därmed drar Utsikten ifrån i toppen.

GAIS – AFC Eskilstuna: 3–0
I en annan del av Göteborg tog GAIS emot AFC Eskilstuna. Där såg den första halvleken ut att sluta mållös – men i den 43:e minuten kunde Axel Henriksson kliva fram och sätta dit ledningsmålet. Tio minuter in i den andra halvleken dubblade Alexander Ahl Holmström den ledningen. Med kvarten kvar kunde samme Ahl Holmström också sätta spiken i kistan med ett 3–0-mål.