Nyheter

Chevron
Utsikten får kvala

Utsikten får kvala

Både Öster och Utsikten vann sina avslutande matcher. Det innebär att det blir Utsikten som tar tredjeplatsen och får kvala till Allsvenskan. Samtidigt åker Jönköpings Södra och AFC Eskilstuna ur medan Örgryte IS och Skövde AIK får kvala sig kvar.

Det var spännande inför den sista omgången av Superettan. Både Utsikten och Öster hade chans på tredjeplatsen och flera lag var inblandade kring nedflyttning och kval till Ettan.

I toppen var det enkla förutsättningar. Öster behövde vinna och och Utsikten tappa poäng för att UBK inte skulle ta tredjeplatsen. Och Öster gjorde jobbet och vann med 4-0. Men ett tillbakapressat Utsikten lyckades besegra tabelltvåan GAIS på Gamla Ullevi och säkra kvalplatsen till Allsvenskan.

I Botten gjorde AFC Eskilstuna det man kunde för att lämna jumboplatsen, men 3-0 mot Örebro SK räckte inte. Jönköping åkte på en storförlust mot IK Brage i Borlänge och efter att Örgryte IS vann i Landskrona med 2-1 står det klart att J Södra får starta om i Ettan. För ÖIS blir det kval tillsammans med Skövde AIK. Skövde besegrade Helsingborgs IF (som också riskerade kval), men inte med tillräckligt många mål för att passera skåningarna.

Slutomgångens resultat:
AFC Eskilstuna – Örebro SK 3-0
GAIS – Utsiktens BK 0-1
Gefle IF – Trelleborgs FF 1-1
IK Brage – Jönköpings Södra 4-0
Landskrona BoIS – Örgryte IS 1-2
Skövde AIK – Helsingborgs IF 1-0
Västerås SK – Östersunds FK 0-2
Östers IF – GIF Sundsvall 4-0

Nyheter