Urstark derbyvändning av decimerat Falkenberg

Trots en man mindre på planen lyckades Falkenbergs FF vända 2-1-underläge till 3-2-seger mot Varbergs BoIS.
– I sin helhet är det fantastiskt att vinna ett Hallandsderby, säger inhoppande matchavgöraren Erik Pärsson i FFF.

Falkenbergs FF vann båda derbymatcherna med Varbergs BoIS förra säsongen, och även i år gick man segrande ur det första mötet mellan lagen efter en händelserik tillställning på Falcon Alkoholfri Arena.

Chisom Egbuchulam låg bakom det första målet i matchen då han efter en soloräd hittade Christoffer Carlsson med ett inlägg. Carlsson kunde stillastående möta inlägget på volley och dunka in 1-0 i den 20:e minuten.

Varbergs inlånade anfallare Teddy Bergqvist ville inte vara sämre, och när läget uppenbarade sig i den 32:a minuten drog även han till på volley efter ett högerinlägg, och 1-1 var ett faktum.

Innan halvleken var över hann den reslige mittfältaren Albert Ejupi nicka in 2-1 för gästerna efter en vältajmad djupledslöpning från sin mittfältsposition.

Varbergs situation såg sedan ut att förbättras avsevärt då hemmalagets Enock Kwakwa fick sitt andra gula kort och visades ut i den 55:e minuten. Men istället för att kontrollera hem en seger fick BoIS se sig falla.

John Björkengren slog till med sitt första mål för säsongen då han efter en omställning lade in 2-2 i bortre hörnet i den 70:e minuten.

Med blott fem minuter kvar att spela kombinerade sedan inhopparna Robin Östlind och Erik Pärsson tsegermålet för Falkenberg. Östlind hittade fram med en tunnelpassning till Pärsson, som i fritt men snävt läge i straffområde tåpajade in matchavgörande 3-2 lågt i bortre hörnet.

– Det känns fantastiskt skönt. Vi har bra konkurrens i laget så det gäller att göra något när man väl kommer in och visa att man vill spela. I sin helhet är det fantastiskt att vinna ett Hallandsderby, säger Pärsson i C More efter matchen.