Uppvisning av Pärsson när Falkenberg vann

Erik Pärsson slog in 1-0 på volley och assisterade spektakulärt till lagets andra mål i 3-1-segern borta mot Jönköpings Södra.

Falkenbergs FF befäste sin serieledning då man under söndagen bortabesegrade Jönköpings Södra med 3-1. Erik Pärsson var i storform för gästerna men fick i slutet av matchen utgå med en skada.

Innan dess hade han bland annat gett laget ledningen tidigt med ett skickligt avslut – på ett långt vänsterinlägg slog han till direkt på volley, och bollen flög rakt upp i nättaket fram till 1-0 i den 4:e minuten.

Jönköpings Södra hade marginalerna emot sig idag, och en av flera ramträffar kom i den 21:s minuten då Jakob Orlov träffade bortre stolpen i bra läge.

I den andra halvleken hade man dock tur med kvitteringsmålet. När Jesper Svensson avslutade i straffområdet styrde bollen nämligen på en bortaförsvarare och ställde Hampus Nilsson i FFF-målet, som fick se 1-1 krypa in över mållinjen.

Alexander Jallow lobbade ett friläge över ribban och unge Benjamin Tannus prickade utsidan av stolpen med ett lågt avslut för J-Södra vid likaläge, och det här skulle ibli Falkenbergs dag.

Erik Pärsson lobbvrickade nämligen fram Christoffer Carlsson till ett friläge i den 78:e minuten, och Carlsson utnyttjade den kreativa framspelningen med att trycka in 2-1 bakom Frank Pettersson i hemmamålet.

3-1 skulle komma på kontring i slutminuterna då Robin Östlind nätade för fjärde matchen i rad, framspelad av inhopparen Zlatan Krizanovic.