Nyheter

Chevron
Underläge för Varberg och Värnamo i Superettan-kvalet

Underläge för Varberg och Värnamo i Superettan-kvalet

Varbergs BoIS föll med 4-2 i första mötet med Oskarshamns AIK medan IFK Värnamo åkte på en 1-0-förlust borta mot Syrianska FC i kvalet till Superettan 2019.
– Vi gör det starkt och all heder till krigarinsatsen idag tycker jag, säger Oskarshamns mittfältare Filip Jägerbrink i C More efteråt.

Kvalet till Superettan 2019 startade under onsdagen då Varbergs BoIS gästade Division 1 Södra-tvåan Oskarshamns AIK, medan IFK Värnamo även de inledde borta mot Syrianska FC, tvåa i Division 1 Norra.

Varberg, som slutade på 14:e plats i Superettan i år, hade det tufft borta mot Oskarshamn, men fick ändå in en reducering till 4-2 på stopptid vilket öppnar upp mötet betänkligt inför returen.

Hemmalaget Oskarshamn tog ledningen redan i den fjärde minuten då Emil Skogh, tidigare i år i Örgryte IS, tryckte av ett vänsterskott som Matt Pyzdrowski i BoIS-kassen inte kunde mota. 

2-0 satte William Kvist påpassligt då han snappade upp en lös hemåtpassning och hittade nätet i friläge. Samme Kvist dunkade sedan in 3-0 i den 58:e minuten efter att Oskarshamn vunnit bollen högt i planen.

Daniel Krezic, som var het matchen igenom för gästerna, reducerade med skallen för Varberg då han nickade in Nahom Girmais frispark i den 66:e minuten, men hemmalaget återställde tremålsledningen fem minuter senare då Christoffer Christensson lade in 4-1 lågt till vänster i fritt läge efter en snabb omställning.

Girmais känsliga vänsterfot bringade dock en ny Varberg-reducering på stopptid, den här gången var det Jesper Modig som hoppade högst på en hörna och nickade in slutresultatet 4-2.

– Det är ett jädra pissmål vi släpper in i slutet. Det lägger lite sordi över insatsen. Men vi gör det starkt och all heder till krigarinsatsen idag tycker jag, kommenterar OAIK:s mittfältare Filip Jägerbrink i C More efter slutsignalen.

Senare under kvällen tog Syrianska emot IFK Värnamo i en tillknäppt affär i Södertälje. Efter en mållös första halvlek fick dock hemmalaget straff direkt i den andra. Joakim Wulff i IFK-målet gick åt rätt håll men kunde inte hålla Seth Hellbergs straff, och 1-0 till Syrianska var ett faktum.

Värnamo fick senare i matchen samma chans till kvittering efter att Pär Cederqvist hållits fast i straffområdet på en hörna. IFK-kaptenen själv tog hand om straffen, men sköt bollen över ribban från elvameterspunkten.

Chansskapandet för Värnamo var inte över där, utan i den 81:a minuten var Lumala Abdu kylig då han hittade en lagkamrat i straffområdet, men avslutet i bra läge fotparerades av Dejan Garaca i hemmamålet.

Cederqvist fick matchens sista stora chans då han hoppade högst på en hörna, men nicken gick utanför bortre stolpen och Syrianska tar med sig en uddamålsseger till returen på söndag.

Nyheter