Umeå höll undan och tog tung trepoängare

Umeå FC och Akropolis IF tog varsin 1–0-seger mot IK Brage respektive Ljungskile SK under söndagen.

IK Brage – Umeå FC: 0–1
Se målet och övriga höjdpunkter från matchen här.
Umeå tog ett stort kliv mot platserna ovanför kvalstrecket efter söndagens trepoängare borta mot IK Brage. Mikael Wikström pricksköt in 1–0 från distans efter en timmes spel i Borlänge, men bara fem minuter senare fick Brage en biljett in i matchen när domaren pekade på straffpunkten och visade ut Dillan Ismail i bortalaget. Viktor Frodig i UFC-kassen räddade dock Leonard Pllanas straff, och Umeå kunde sedan hålla ut och vinna med uddamålet.

Akropolis IF – Ljungskile SK: 1–0
Både Akropolis och Ljungskile är nykomlingar som serievinnare i Division 1 Norra respektive Södra ifjol, men i år huserar Akropolis i tabelltoppen medan LSK kämpar i andra änden av tabellen. Under söndagskvällen var det hemmalaget som gick segrande ur matchen efter att effektivt kombinationsspel gett Cesar Weilid läge att sätta 1–0 i den 19:e minuten – ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.