Uddamålsförlust för AFC i första kvalmötet

AFC Eskilstuna föll med 1-0 hemma mot IF Brommapojkarna i det första av två möten mellan lagen i det allsvenska kvalet.

AFC Eskilstuna säkrade tredjeplatsen i Superettan som innebär kval till Allsvenskan, och under torsdagen var det dags för första mötet med IF Brommapojkarna, som slutade på 14:e plats i högsta serien i år.

Unge Jack Lahne, nyligen nominerad till årets nykomling i Allsvenskan, gav gästerna ledningen med 1-0 på ett redan patenterat vis; löp på djupledsboll och in med bollen i friläge.

Nikola Petric tvingades sedan till en bra räddning för BP när AFC:s yrväder Ousmane Camara testade med ett lågt skott rakt framifrån i den 29:e minuten.

Båda lagen hade halvchanser i den andra halvleken innan Philip Hellquist sånär gav gästerna ett tungt andra mål i matchen, men mittfältarens nick tog i stolpen och gick ut.

Bajram Ajeti, som anslöt till AFC från just BP i somras, fick matchens sista målmöjlighet på stopptid, men den kreative anfallarens skott ur snäv vinkel smet utanför bortre stolpen.

1-0 stod sig till slutsignalen vilket innebär att Brommapojkarna har ledningen inför returen på Grimsta IP kl. 14.45 på söndag.