Tunga trepoängare för Värnamo och Frej

IFK Värnamo besegrade Gefle IF samtidigt som IK Frej Täby tog tre poäng borta mot Varbergs BoIS i måndagens två Superettan-matcher.

IFK Värnamo lämnar Gefle IF och Landskrona BoIS långt efter sig på nedflyttningsplats efter kvällens rafflande 3-2-seger hemma mot just Gefle.

Lagkaptenen Pär Cederqvist slog in 1-0 från nära håll efter Lumala Abdus förarbete tidigt i matchen, men gästerna kom tillbaka efter en kvarts spel då Jonas Lantto hittade Admir Bajrovic i djupet, som i sin tur hittade nätet fram till 1-1.

Halmstads BK-lånet Rasmus Wiedesheim-Paul drog sedan till med en cykelspark efter en hörna i den 35:e minuten och lyckades återställa Värnamos ledning. Men efter paus kvitterade Gefle igen, den här gången efter en imponerande soloräd av Adam Bergmark Wiberg.

I den 84:e minuten kom sedan matchavgörandet då nyss inbytte Sameehg Doutie nickade in 3-2 för IFK efter en frispark, ett mål som gör att både Gefle och Landskrona nu har sju poäng upp till Jönköpings Södra på kvalplats.

På Påskbergsvallen möttes Varbergs BoIS och IK Frej Täby i en match av vikt strax ovanför kvalstrecket. Nsima Peter, med ett förflutet i Varberg, förde upp gästerna i en 2-0-ledning då han först nickade in en frispark strax innan halvtid, och sedan petade in en hörna kort efter pausvilan.

Varberg fick en livlina i matchen då Sebastian Möllers inläggsfrispark måhända med lite hjälp av vinden letade sig hela vägen in i bortre hörnet av målet fram till en 2-1-reducering, men närmare än så kom inte BoIS och det blir Frej som tar tre viktiga poäng i kampen om att slippa kvala sig kvar i serien.