Tunga poäng till ÖIS efter avgörande mål på tilläggstid

Linus Tagesson blev tvåmålsskytt och Villiam Dahlström blev matchhjälte i sin första match i ÖIS-tröjan när han avgjorde den viktiga bottenkampen på tilläggstid.

Helsingborgs IF – Örgryte IS: 2-3

I bottenmötet mellan Helsingborg och Örgryte på Olympia spelades det om tre tunga poäng. Det var en match som svängde och där båda lagen befann sig i underläge under matchens gång. Hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen genom Erik Ring men i halvtid var ställningen 1-1 då ÖIS kvitterade i halvlekens slutminuter genom Linus Tagesson. Tagesson blev sedan tvåmålsskytt när han gav ÖIS ledningen i andra halvlek. Och länge såg det ut att sluta så. Men med bara fem minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Helsingborgs Simon Bengtsson. Olyckligtvis för skåningarna skulle det inte räcka för att rädda en poäng utan i den tredje tilläggsminuten hittade Noah Chritoffersson en fri Villiam Dahlström i straffområdet som kunde slå in det avgörande målet och spika igen kistan för ÖIS. När dommaren blåste av matchen var det alltså Örgryte som stod som segrare och som därmed klättrar upp på en kvalplats i tabellen medan man skickar Helsingborg ner under nedflyttningsstrecket.