Tung Södra-seger i svängig match

Jönköpings Södra hänger på i toppstriden efter lördagens tidiga 3–2-seger borta mot Trelleborgs FF. Senare under dagen säkrade Västerås SK seriekontraktet mot GAIS medan Degerfors IF besegrade Östers IF.

Redan i den andra spelminuten tog Jönköpings Södra ledningen mot Trelleborgs FF på Vångavallen. Jakob Orlov utnyttjade ett TFF-misstag och kunde enkelt lägga in 1–0 i öppen bur.

Hemmalaget skulle dock vända på steken efter två kontringar i första halvlek. Först chippade Abdul Safiu in kvitteringen i friläge, och sedan prickade Sebastian Ohlsson in 2–1 med ett välplacerat distansskott.

J-Södra rivstartade den andra halvleken och skapade flera chanser, och i den 64:e minuten kunde Edin Hamidovic sätta kvitteringen från nära håll.

I den 72:a minuten drog Isak Jönsson på sig en straff och sitt andra gula kort i samma sekvens, vilket gjorde att Alexander Jallow kunde slå in 3–2 för Södra som sedan kunde kontrollera hem en tung seger i toppstriden.

På Solid Park Arena säkrade nykomlingen Västerås SK sitt seriekontrakt på ett storstilat sätt då GAIS besegrades med 4–1. Emil Skogh gjorde två av målen för VSK, som även fick se Sean Sabetkar trycka in 2–0 och Douglas Karlberg springa in 4–0, innan Karl Bohm tröstmålade för gästerna på stopptid.

Degerfors IF:s store målskytt Erik Björndahl nickade in sitt 18:e mål för säsongen då han gjorde 2–0 hemma mot Östers IF. Dessförinnan hade Marcus Astvald med ett lågt direktavslut prickat in ledningsmålet i den första halvleken.