Nyheter

Chevron
Tsiskaridze: ”Skönt att få vila inför slutspurten”

Tsiskaridze: ”Skönt att få vila inför slutspurten”

Tabelltrean AFC Eskilstuna ställs mot tvåan Falkenbergs FF direkt efter uppehållet.
– Vinner vi där så skiljer det bara fyra poäng mellan oss, och då kan allt hända, säger AFC-backen Zourab Tsiskaridze.

AFC Eskilstuna-spelarna fick en kortare semester under det pågående landslagsuppehållet. Nu är de dock tillbaka med fullt fokus på den viktiga matchen mot Falkenbergs FF i helgen.

– Hur mycket vi än älskar varandra i laget så var det skönt att vara ifrån varandra ett tag, för att kunna vila upp sig och komma tillbaka fräscha med ny energi. Det var skönt att få vila lite inför slutspurten, säger backen Zourab Tsiskaridze till AFCTV.

– Det är jättefint idag, 20 grader och sol – jag tror att det nog är en av de sista riktigt fina dagarna så vi passar på att njuta av det. Det är bra stämning i laget så det är skönt att vara tillbaka på planen.

AFC har hållit imponerande 18 nollor på de 26 omgångar man spelat hittills, men för många oavgjorda matcher gör att man är en bit från den absoluta toppen med fyra omgångar kvar att spela.

Den tredjeplats man ligger på just nu innebär kval till Allsvenskan, men Tsiskaridze och laget siktar högre än så. Hemmamötet med Falkenberg på söndag är med andra ord väldigt viktigt.

– Matematiskt har vi fortfarande chansen att nå direktuppflyttning. Vi har en stor match nu i helgen, både vi och Falkenberg är i bra form just nu.

– Men vinner vi där så skiljer det bara fyra poäng mellan oss, och då kan allt hända. Vi vill jaga dem och hålla oss själva på avstånd från Halmstad, säger Zourab Tsiskaridze.

Nyheter