Triss i uddamålssegrar

I söndagens tidiga matcher fick vi se två blå lag vinna matcher med 1–0. Trelleborg och Norrby höll undan och säkrade tre premiärpinnar. Senare på eftermiddagen plockade Skövde AIK med sig alla poäng hem från Östersund.

Trelleborgs FF – Utsiktens BK 1-0
Mohammed Saied blev årets första målskytt för Trelleborgs FF när han utnyttjade ett målvaktsmisstag i den 20:e minuten. Hemmalaget var det bättre laget mot nykomlingarna, men Utsikten skapade ett par farligheter. Det blev dock bara ett mål i matchen och TFF får fira tre premiärpoäng.

Norrby IF – Dalkurd FF 1-0
När Norrby drog igång försäsongsträningen var Nicklas Savolainen inställd på att hans elitkarriär var över. Han hade tackat för sig, men det gick inte att hålla sig borta. Han drog på sig fotbollsskorna igen och när Boråsarna premiärspelade mot Dalkurd på söndagen var det just Savolainen som gjorde matchens enda mål. I den 66:e minuten nådde han högst på en hårt slagen frispark och tryckte in bollen i gästernas mål.

Östersunds FK – Skövde AIK 2-3
Nykomlingen Skövde AIK fick en drömstart i den näst högsta serien och behövde bara 13 minuter innan Filip Schyberg gav västgötarna ledningen. Hemmalaget kom dock tillbaka och Chovanie Amatkarijo kvitterade efter 35 minuter. Fem minuter in i den andra halvleken dundrade Nikolaos Dosis in bollen i det vänstra krysset och ÖFK hade vänt på steken. Men Elfsborgslånet Jack Cooper Love kvitterade kvarten senare och på tilläggstid tryckte man in segermålet efter en hörna.