Nyheter

Chevron
Trelleborgs FF OBOS-tipset mästare 2022

Trelleborgs FF OBOS-tipset mästare 2022

Årets upplaga av OBOS-tipset är avgjord. Vinnare är Trelleborgs FF. På individnivå blev Micke Henriksson allra bästa tippare – en gammal IK Brage-spelare som tippade med hjärtat.
– Brage överraskade positivt under våren, över i princip allas förväntningar, och då fick jag många fina poäng i OBOS-tipset, konstaterar Henriksson.

I vad som växer fram till en tradition runt Superettan erbjuds i OBOS-tipset en kostnadsfri aktivitet i vilken supportrar får tippa utfallet i alla matcher i varje omgång under säsongen. Det totala resultatet på individnivå, och snittresultatet för supportrar till varje enskild klubb, sammanställs sedan i tabeller där OBOS prisar de bästa i respektive kategori.

Som vanligt var det väldigt jämnt i klubbtävlingen, där guldet gick till Trelleborgs FF som med ytterst lite marginal lyckades hålla undan för Västerås SK som tog stora silvret, innan AFC Eskilstuna kunde knipa lilla silvret framför förra årets mästare Norrby IF som tog hem bronspengen.

I den individuella tävlingen var det, som brukligt vid det här laget då det var tredje gången i rad, en Bragesupporter i form av Micke Henriksson som knep förstaplatsen och ett presentkort värt 5000 kronor från klubben före ytterligare en Brageit, Magnus Johansson, och ÖIS:aren Andreas Jonsson, som belönas med varsitt presentkort om 3000 kronor från respektive klubb. Mästaren säger själv så här om årets tävling och sin egen insats:

– Jag brukar inte tippa så mycket men jag var själv med i Brages senaste Allsvenska lag och lät därför hjärtat styra med hopp om att laget åter skulle kunna ta sig dit. Brage överraskade positivt under våren, över i princip allas förväntningar, och då fick jag många fina poäng i OBOS-tipset så min hemlighet var magkänslan och att precis som bra lag så har bra tippare tur!

Bostadsutvecklaren OBOS är en stor samarbetspartner till svensk elitfotboll både på dam- och herrsidan. Då COVID-pandemin slog till och stoppade supportrar på de svenska arenorna under året 2020 så ville OBOS hjälpa klubbarna att erbjuda supportrarna möjligheter att engagera sig då aktiviteter i anslutning till matcherna inte heller längre var ett alternativ. Därför valde man att initiera det som kom att heta OBOS-tipset och stå för priserna. Publiken är sedan en del av 2021 tillbaka på arenorna men OBOS-tipset fortsätter.

Slutresultat OBOS-tipset – Klubb 2022

OBOS-delningsbild2022_topplista-webb-vinnare kopiera

Slutresultat OBOS-tipset – Individuellt 2022

OBOS-delningsbild2022_topplista-webb-vinnare-individuellt kopiera

Fakta OBOS-tipset:
Klubbarnas supportrar röstar på hur de tror att matcherna i varje omgång ska sluta. Superettans Presenting Partner OBOS lottar ut 16 stycken signerade ligabollar från SELECT varje omgång i Superettan. En ligaboll per klubb lottas ut bland de supportrar till respektive klubb som tippat flest rätt i omgången. Dessutom lottas en signerad matchtröja ut bland de 10 bästa tipparna totalt i varje omgång (från och med omgång 11 2022).

Det ackumulerade resultatet över säsongen presenteras i en tabell. För att kvalificera sig för priser i tävlingen behöver man ha uppnått minst 15 tippade omgångar.

OBOS delar ut följande priser till de bästa individuella deltagarna i slutet av säsongen:

1:a pris totalt – 5 000:- i presentkort/värdebevis från sin klubb
2:a-5:e pris totalt – 3 000:- i presentkort/värdebevis från sin klubb
1:a pris i varje enskild klubb (utöver de som slutar topp 5 i den totala tävlingen) – 2 000:- i presentkort/värdebevis från klubben

Genom att tippa bidrar tipparen också till sin klubb, som deltar i en säsongstävling klubbarna emellan. Snittresultatet av supportrarnas tips varje omgång ackumuleras i en tabell som prisar fyra klubbar efter säsongen. Den klubb med högst snittresultat ackumulerat bland supportrarna i tabellen vinner följande från OBOS:

1:a pris – 50 000:- till din favoritklubb
2:a pris – 25 000:- till din favoritklubb
3-4:e pris – 15 000:- till din favoritklubb

2022 är den tredje säsongen med OBOS-tipset.

Nyheter