Tre poäng till VSK borta mot Giffarna

I lördagens första match tog VSK samtliga tre poäng efter 3-1 mot Giffarna.

GIF Sundsvall – Västerås SK: 1-3

Västerås tog tre viktiga poäng i toppstriden där det är jämt bakom serieledande Utsikten. Det var dock Giffarna som gjorde matchens första mål hemma på NP3 Arena. Ledningen fick de dock inte behålla mer än en minut för då var Jabir Abdihakim Ali framme och kvitterade till 1-1. Han blev sedan tvåmålsskytt när han gav VSK ledningen knappt 10 minuter senare. Innan slutsignalen ljöd hittade även Simon Johansson nät och utökade till 3-1 vilket stod sig matchen ut.

Gefle IF – AFC Eskilstuna: 2-0

På Gavlevallen tog GIF emot Eskilstuna i en match där det spelades om viktiga poäng runt kvalstrecket. Och när 90 minuter var spelade var det hemmalaget som behöll samtliga. Leo Englund blev tvåmålsskytt för Gefle efter ett straffmål i vardera halvlek medans AFC:s måltorka fortsatte för femte matchen i rad. Det innebär att AFC blir kvar på fjortondeplatsen i tabellen medan Gefle tar några kliv uppåt i tabellen.