Topplagssegrar och kryss mellan Varberg och Värnamo

Måndagskvällens matcher i Superettan slutade med segrar för Falkenbergs FF och AFC Eskilstuna, samtidigt som Varbergs BoIS och IFK Värnamo spelade 2-2.

Falkenbergs FF befäste sin position som tabelltvåa efter en svängig seger borta mot Östers IF. Förre Öster-spelaren Robin Östlind förde upp FFF i ledningen i den första halvleken, men två mål av Dragan Kapcevic i inledningen av den andra vände på steken för hemmalaget.

Karl Söderström hade missat en straff för Falkenberg vid ställningen 0-0, men i den 64:e minuten placerade han in 2-2 med ett direktskott från straffområdeskanten. Sex minuter senare assisterade han till Christoffer Carlssons 3-2-mål, som skulle visa sig bli matchavgörande.

– Det var en väldigt svängig match. Stundtals spelar vi bra, stundtals spelar vi mindre bra. Det var skönt att vi lyckas ta tre poäng, vi krigar för det in i det sista, säger FFF:s Söderström i C More efter matchen.

Tredjeplacerade AFC Eskilstuna hade fått se både fyran Halmstads BK och femman IK Brage vinna tidigare under omgången, men två mål av Samuel Nnamani säkrade en seger även för AFC mot GAIS.

Först lade han in 1-0, kyligt framklackad av en medspelare, från nära håll i den tionde minuten. Andreas Östling kvitterade för GAIS på stopptid i den första halvleken, men i den 86:e minuten vann Gustav Jarl bollen högt och serverade Nnamani, som nickade in det avgörande 2-1-målet för Eskilstuna.

Varbergs BoIS och IFK Värnamo stod båda på 18 poäng inför lagens möte på Påskbergsvallen i den 21:a omgången. Det var hemmalaget som tog målkommandot i bottenmötet i slutet av den första halvleken då Nahom Netabay satte 1-0 från straffpunkten.

Drygt en minut in i den andra halvleken var det kvitterat. Gästernas centertank Pär Cederqvist lårade till synes in bollen efter ett högerinlägg i den 47:e minuten, men när ”PC” sedan även fick chansen från straffpunkten i den 65:e minuten gick Matt Pyzdrowski åt rätt håll och räddade.

Inbytte Oliver Stanisic förde istället upp Varberg i ledningen igen då han skarvade in 2-1 på hörna i den 73:e minuten. Kort därefter blev dock Keanin Ayer Boya utvisad för hemmalaget, som fick avsluta matchen med en man mindre.

Värnamo utnyttjade sitt numerära övertag då Freddy Winsth omarkerad kunde trycka in 2-2 från nära håll efter ett högerinlägg i den 85:e minuten, och lagen delar därmed på poängen.