Toppkänning för HIF – vann mot decimerat Degerfors

Helsingborgs IF hakar på i toppen av tabellen efter en 4-1-seger hemma mot Degerfors IF, som fick Erik Björndahl utvisad i den 35:e minuten.
– Jag tycker att vi är strået vassare även innan utvisningen, säger HIF:s anfallare Mikael Dahlberg efter slutsignalen.

Efter att ha fått premiäromgången uppskjuten har Helsingborgs IF legat steget bakom de flesta lagen i tabellen under våren. Nu har man dock chansen att gå upp i serieledning på torsdag efter att under söndagen ha besegrat Degerfors IF med klara 4-1.

Innan Erik Björndahl visades ut för Degerfors efter en tuff satsning i den 35:e minuten hade gästernas skytteligaledare Sargon Abraham testat Pär Hansson med ett tungt distansskott. Utöver det var det mest Helsingborg som skapade farligheter, framför allt efter att ha blivit en man mer på planen.

Strax innan halvtid föll matchens första mål då Andri Runar Bjarnason hittade Max Svensson, som i öppet läge rullade in 1-0 under Dario Miskic i gästernas kasse.

HIF hade ett jätteläge att utöka ledningen i den 69:e minuten, men istället för mål där kunde Degerfors kontra. Och man gjorde det så bra att Abraham i friläge kyligt kunde chippa in 1-1 via ribban.

Blott fem minuter senare slog Mikael Dahlberg till med ett ännu vassare mål för hemmalaget. Han tog emot bollen vid straffområdeskanten, vände upp och dunkade in 2-1 i närheten av högra krysset.

3-1 kom av bara farten då mittbacken Calle Johansson nickade in en hörna i den 78:e mintuen, och fyra minuter från slutet blev Max Svensson – som tog studenten i fredags – tvåmålsskytt då han i friläge rundade Miskic och lade in bollen i fritt nät.

– Jag tycker att vi är strået vassare även innan utvisningen, sen är det klart att det spelar in. Jag tycker att det är starkt att vi lyckas resa oss igen, säger Helsingborgs Mikael Dahlberg i C More efter matchen.

– Det kändes som att det skulle gå vägen, sen är 2-1-målet riktigt snyggt, efter det är det svårt att komma tillbaka, säger DIF:s anfallare Abraham, som nu noterats för tio mål i serien i år, kort därefter.