Nyheter

Chevron
Timossi Andersson till Bayern i juli

Timossi Andersson till Bayern i juli

Alex Timossi Andersson kommer att lämna Helsingborgs IF för tyska Bayern München i juli efter att ha skrivit på för klubben förra året.
– Nu väntar ett nytt äventyr för mig och jag önskar HIF stort lycka till i deras resa mot Allsvenskan, säger 17-åringen.

I november förra året kom Helsingborgs IF och tyska storklubben FC Bayern München överens om en övergång för unge Alex Timossi Andersson.

Den offensive spelaren planerades vara kvar i HIF ett tag innan flytten blev permanent, men nu är det klart att Timossi Andersson lämnar för Bayern 1 juli.

– Jag är glad för min tid i HIF och vill tacka alla ledare jag haft under åren, spelare jag spelat med på olika nivåer och såklart fansen som alltid stöttat mig. Nu väntar ett nytt äventyr för mig och jag önskar HIF stort lycka till i deras resa mot Allsvenskan, säger Timossi Andersson till klubbens webbsida.

17-åringen har hunnit göra 27 seriematcher och två mål för Helsingborg, som finner positiva känslor i att sälja en spelare till en klubb av Bayern Münchens dignitet.

– Vi är såklart väldigt glada och stolta över att utveckla spelare som blir attraktiva för klubbar på den allra högsta nivån. Sedan dag ett har vi lyssnat på Alex kring upplägg av övergången och vi gör inte annat nu än stöttar honom, precis som vi gjort hittills. Vi önskar honom ett stort lycka till, säger HIF:s huvudtränare Per-Ola Ljung.

Nyheter