TFF i toppen efter 1–1 mot Sirius

Trelleborgs FF och Falkenbergs FF tappade poäng under söndagen, men har fortfarande chans att nå kvartsfinal i Svenska Cupen. För GIF Sundsvall och IK Brages del är den moroten dock borta.

Trelleborgs FF står på samma poäng och har exakt samma målskillnad som IK Sirius i Svenska Cupens grupp 7. Detta efter att lagen inlett med 1–0-segrar och sedan spelat 1–1 mot varandra under söndagen. Mattias Håkansson gav TFF ledningen på Studenternas, men nyförvärvet Christian Kouakou ordnade en kvittering för Sirius.

I samma grupp stod Örebro SK för en riktig urladdning mot division 3-laget Lödde IF. ÖSK vann med 7–0 på bortaplan, och matchens prestation stod tvåmålsskytten David Seger för då han dundrade in lagets 4–0-mål i bortre krysset från högerposition utanför straffområdet.

Falkenbergs FF är fortfarande med i kampen om gruppsegern i grupp 2, även om det idag blev förlust hemma mot allsvenska nykomlingen Degerfors IF. För FFF:s del så håller Adam Bergmark Wibergs målform i sig, under söndagen dundrade han in 1–1-målet på frispark, men gästerna kunde sedan dra ifrån och vinna med 3–1. Falkenberg har nu tre poäng upp till just Degerfors, och i den sista omgången möter man IF Elfsborg på bortaplan.

Elfsborg är den andre utmanaren till Degerfors då man vann med 4–1 borta mot Ettan Södra-laget Utsiktens BK senare under söndagen, och innehar därmed andraplatsen före Falkenberg på bättre målskillnad.

IK Brage åkte på andra raka 1–0-förlusten borta mot allsvenskt motstånd i grupp 4, den här gången mot Kalmar FF på Gastens IP. Efter att ha fått målvakten Viktor Frodig utvisad i mitten av den andra halvleken höll man ut länge, men fick i den 98:e minuten se Jonathan Ring lägga in 1–0 för KFF i fritt läge i straffområdet.

I samma grupp körde Djurgården över Umeå FC med 7–0 på Tele2 Arena, efter bland annat tre mål av Edward Chilufya.

GIF Sundsvall i grupp 6 gick samma öde till mötes som IK Brage – ett sent 1–1-mål av IFK Göteborg på Valhalla IP gör att Giffarna står på en poäng efter två matcher, och därmed inte kan nå nästa fas i turneringen. Linus Hallenius hade gett gästerna ledningen i Göteborg innan Tobias Sana slog in kvitteringen på straff i den 93:e minuten.

Gruppen toppas av IFK Norrköping som samlat ihop sex poäng på två matcher. Under söndagen vann man klart med 4–1 borta mot Ettan Norra-laget Sandvikens IF efter att alla målen fallit i den andra halvleken.

En match spelades i grupp 8, där var det Hammarby som kopplade greppet i toppen efter en 3–0-vinst borta mot Ettan Södra-laget Oskarshamns AIK.