TFF höll undan och hakar på i toppen

Trelleborgs FF besegrade Falkenbergs FF med 2-1 hemma på Vångavallen och är just nu trea i Superettantabellen.

Hemmalaget fick en kanonstart på Vångavallen och Petar Petrovic hittade målet redan efter 16 minuters spel. Innan det hade gästernas Adam Bergmark Wiberg haft ett stenhårt skott i ribban.

Ett par minuter innan paus fick målskytten Petrovic kliva av med skada, men ledningsmålet stod sig halvleken ut. En kvart in i den andra utökade TFF. Efter en hörna var Mouhammed-Ali Dhaini sist på bollen och satte 2-0. Men gästernas hopp var inte ute. Alltid lika farliga Bergmark Wiberg höll sig framme med 20 minuter kvar, fick in reduceringen och skapade söndagsspänning på Vångavallen.

Bergmark Wiberg fick en chans att kvittera efter 78 minuter, men den danske burväktaren Kasper Kristensen fick ut en hand och lyckades freda sitt mål.

Efter en hörna där gästerna flyttat upp allt, inklusive egen målvakt, kontrade TFF mot det tomma målet, men Johan Blombergs avslut gick utanför. Matchen slutade ändå med hemmaseger och lagen går nu på sommaruppehåll. TFF har tätkänning samtidigt som Falkenberg ligger näst sist i tabellen.