Nyheter

Chevron
Svensson: ”Gäller att blicka framåt”

Svensson: ”Gäller att blicka framåt”

Helsingborgs IF har siktet inställt på en ny seger i Superettan efter uttåget i Svenska Cupen i onsdags.
– Vi har snackat om den matchen och lagt den bakom oss. Nu gäller det att blicka framåt och göra det mycket bättre på lördag, säger yttern Max Svensson.

Helsingborgs IF förlorade stadsderbyt mot Eskilsminne IF i onsdags och missar därmed gruppspelet i Svenska Cupen nästa år. Trots att man skapade flera heta chanser studsade bollen inte HIF:s väg, något som Max Svensson hoppas ändras när laget möter Gefle IF i Superettan på lördag.

– Vi har snackat om den matchen och lagt den bakom oss. Nu gäller det att blicka framåt och göra det mycket bättre på lördag, säger målfarlige Svensson i en intervju på hif.se.

Gefle IF innehar nu sistaplatsen i serien efter att ha förlorat hemma mot IK Brage förra helgen samtidigt som IFK Värnamo tog en ny sen seger hemma mot Örgryte IS. Gefle har dessutom förmånen att vara det enda laget i Superettan som inte spelade cup-kval i veckan.

– Som alla andra matcher så är det en match vi vill vinna så klart, speciellt hemma på Olympia. Sedan går det inte att tänka på var de ligger och var vi ligger, utan vi tar varje motståndare som en bra motståndare och vi måste ge allt för att vinna, säger Svensson.

– Jag tror att vi behöver ha ett bolltempo som är väldigt högt så de behöver förflytta sitt lag. Vi ska spela vårt vanliga spel som vi brukar ha på Olympia och komma till många målchanser, så ska det nog lösa sig, menar Max Svensson.

Matchen mellan Helsingborgs IF och Gefle IF sparkar igång på Olympia på lördag kl. 16.00 och är den dagens enda match i Superettan.

Nyheter