Nyheter

Chevron
Superettans Upptaktsträff tog tempen på ligan och klubbarna

Superettans Upptaktsträff tog tempen på ligan och klubbarna

Årets upplaga av Superettan sparkar igång helgen 10-11 april. Under måndagen snackades säsongen upp i en webbsändning från Svensk Elitfotbolls kontor samt på discovery+.

Upptaktsträffen delades upp i tre delar där de två första i huvudsak var till för klubbarna själva, media och andra intressenter. Från Svensk Elitfotbolls kontor i Solna fick tittarna under en webbsändning information om riktlinjer för media på arenorna i Superettan, publikfrågan, officiell statistik, spelarutbildning samt hållbarhet och integritet.

Image-from-iOS-3-1024x562

– Pandemin gjorde att vi fick förändra upplägget för upptaktsträffen men utifrån rådande förutsättningar så tycker jag att vi genomförde upptaktsträffen på ett väldigt professionellt sätt, säger Kaveh Sarvari, ansvarig för upptaktsträffarna på Svensk Elitfotboll.

– Jag är väldigt nöjd över dagen. Mina kollegor berättade för den samlade presskåren om hur vi jobbar centralt med publikfrågan, med spelarutveckling och inte minst med så allvarliga frågor som psykisk ohälsa och anti matchfixning. Vi hade dessutom en bra dialog med media och kunde ge dem den traditionsenliga mediaguiden samt informera om de riktlinjer som gäller på arenorna i Superettan och insamlingen av officiell statistik.

Avslutningsvis fick tittarna information om årets mediaguide samt att medias tips för säsongen 2021 presenterades.

Image-from-iOS-1024x576

I del två fick media träffa klubbarnas huvudtränare och lagkaptener i separata videointervjuer.

Som grädde på moset avslutades kvällen med en 90 minuter lång sändning i discovery+ där klubbarnas huvudtränare snackade upp säsongen.

Se webb-sändningen från Svensk Elitfotbolls kontor i sin helhet på Superettans hemsida

Media tippar Superettan 2021:
1. Helsingborgs IF
2. GIF Sundsvall
3. Falkenbergs FF
4. Trelleborgs FF
5. Östers IF
6. Västerås SK
7. Jönköpings Södra IF
8. GAIS
9. IK Brage
10. Akropolis IF
11. Örgryte IS
12. AFC Eskilstuna
13. IFK Värnamo
14. Landskrona BoIS
15. Vasalunds IF
16. Norrby IF

Nyheter