Sundsvall ångar på i toppstriden

Måndagskvällen bjöd på segrar för GIF Sundsvall och Östers IF, samtidigt som Örgryte IS och Trelleborgs FF spelade 2–2.

GIF Sundsvall – Akropolis IF: 3–0
Efter 1–1 borta mot Jönköpings Södra i mitten av förra veckan studsade GIF Sundsvall tillbaka med en 3–0-seger hemma mot Akropolis IF under måndagskvällen. Giffarna fick tidigt ett självmål med sig, och när Linus Hallenius rullade in 2–0 i öppet mål kunde man gå in i halvtidsvila med en klar ledning. I den andra halvleken kunde sedan Erik Andersson utöka till 3–0 med ett behärskat vänsterskott.

Östers IF – Vasalunds IF: 3–2
Det svängde ordentligt på Visma Arena när mittenplacerade Öster gästades av poängjagande Vasalund. Öster tog ledningen genom Nicolas Mortensen redan i den första minuten, men Vasalund vände tack vare mål av Alexander Andue och Nikola Vasic. Mattias Pavic nickade in kvitteringen för Öster, och sedan kunde Alex Hauksson skjuta in 3–2 via en bortaspelare.

Örgryte IS – Trelleborgs FF: 2–2
Trelleborg gick upp i en 2–0-ledning borta mot Örgryte då Dzenis Kozica gav laget ledningen strax innan halvtid, och ett självmål ökade på till 2–0 kort efter avspark i den andra halvleken. Men ÖIS reste sig och reducerade genom specielle målskytten Ajdin Zeljkovic i den 55:e minuten och kvitterade då lagkaptenen Daniel Paulsons låga skott hittade nätmaskorna vid bortre stolpen två minuter senare.