Nyheter

Chevron
Streckstriden inför sista omgången

Streckstriden inför sista omgången

Streckstriden involverar sex lag – fyra av dem möter varandra i den sista omgången av Superettan.

Alla matcher i omgång 30 spelas lördag 5 november med avspark 17.00. Här är de fyra matcher som involverar lag i streckstriden (tabellposition inom parentes).

orebro-j-sodra-22-2

Jönköpings Södra (13) – Örebro SK (11)
Inget av lagen behöver se sig över axeln om man tar tre poäng på lördag. Oavgjort på Stadsparksvallen kan räcka för både J-Södra och Örebro. ÖSK är definitivt kvar i Superettan vid kryss, medan Jönköpings Södra går om Örgryte, om ÖIS förlorar borta mot redan klara seriesegraren BP, vid likaläge i Jönköping.

BP (1) – Örgryte IS (12)
ÖIS tog en stärkande 3–0-seger hemma mot Skövde i omgång 29 och går faktiskt in i sista omgången med positiv målskillnad. Väl där väntar dock BP, seriens klart bästa hemmalag, på Grimsta IP. En poäng räcker dock för Örgryte, som i sådant fall kommer att ha antingen Örebro eller J-Södra bakom sig. 

norrby-ostersund-22-2

Östersunds FK (15) – Norrby IF (14)
Vinna eller försvinna. Norrby kniper den sista kvalplatsen vid vinst i Jämtland, medan ÖFK går om Norrby om det blir hemmaseger på Jämtkraft Arena. I teorin är det dock inte säkert att seger räcker för Östersund, då det kan förvandlas till en målskillnadsaffär med Dalkurd. Mer om det i nästa stycke.

Skövde AIK (4) – Dalkurd FF (16)
Dalkurd (målskillnad 35–53) behöver vinna med sex måls marginal borta mot SAIK för att kunna börja hoppas på att få kvala sig kvar i serien. Vad som mer behöver hända då är att ÖFK (31–44) vinner med uddamålet (och inte gör fler än nio mål) mot Norrby (33–46). På så vis skulle DFF gå om på fler gjorda mål vid samma målskillnad. Om det skulle bli så att Dalkurd och Östersund hamnar på exakt samma poäng och målskillnad kommer ÖFK att ta den högre placering tack vare bättre inbördes resultat mellan lagen i år.

Foto: Bildbyrån

Nyheter