Straffmiss av J-Södra när Halmstad vann

Halmstads BK hänger med i toppskiktet av tabellen efter dagens 1-0-seger hemma mot Jönköpings Södra. Johan Oremo satte matchens enda mål för HBK, medan Tommy Thelin missade en straff för gästerna.

IK Brage satt på fjärdeplatsen i tabellen i ungefär ett dygn, sedan återtog Halmstads BK den efter en 1-0 seger hemma mot Jönköpings Södra.

Johan Oremo satte vad som skulle bli matchens första och enda mål i den 17:e minuten efter att ha drivit bollen in i J-Södras straffområde och avlossat ett välplacerat högerskott som hittade nätmaskorna.

Jönköpings Södra fick en stor kvitteringschans då Pavle Vagic fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Tommy Thelin stegade fram och siktade på högra krysset, men avslutet blev ett par decimeter för högt och flög över ribban.

Alexander Berntsson var en bjässe i försvaret för HBK idag, och han var vass även framåt – hans nick efter en frispark i den 51:a minuten prickade dock överliggaren och studsade ut.

Det var Halmstads andra ramträff för dagen, men trots oflyt med avsluten lyckades man hålla undan när Södra pressade på för en kvittering och vinna med 1-0.