Straffar och röda kort när Värnamo vann Smålandsderby

IFK Värnamo besegrade Jönköpings Södra med 3-1 på bortaplan under måndagskvällen. Gästerna kunde kontrollera hem segern efter att J-Södra dragit på sig två röda kort efter en timmes spel.

IFK Värnamos fina form efter återstarten fortsätter. Efter en seger och en oavgjord match tog man en ny trepoängare borta i länsderbyt mot Jönköpings Södra, som såg rött två gånger om på Stadsparksvallen ikväll.

Pär Cederqvist gav Värnamo ledningen på straff i den 23:e minuten, och strax innan halvtidsvilan skulle gästernas kapten få samma sorts chans igen.

Den här gången pekade domaren på punkten efter att först ha visat ut Daryl Smylie, då mittfältaren räddat en boll på mållinjen med handen. Cederqvist bytte från höger till vänster hörn och 2-0 var ett faktum.

Det var stundtals tuffa tag på Stadsparksvallen och i den 59:e minuten fick även hemmalagets Jonas Svensson vandra av planen då en eftersläng bestraffats med en utvisning.

Kort därefter styrde nye mittfältaren Fabio Gama in 3-0 på ett långskott från Freddy Winsth, och J-Södra behövde nu göra tre mål med två man mindre på en halvtimme för att få med sig något från matchen.

Man gjorde ett. Erik Moberg följde med upp i ett anfall och nickade in ett högerinlägg i den 80:e minuten, men närmare än så kom inte J-Södra och Roar Hansens IFK Värnamo har nu bara tre poäng upp till kvalplats med hela tolv omgångar kvar att spela.