Storsegrar för Landskrona och Eskilstuna

Landskrona BoIS och AFC Eskilstuna vann stort under måndagskvällen. Samtidigt tog även Helsingborgs IF tre poäng efter en 1-0-seger hemma mot Jönköpings Södra.

Efter fyra raka matcher utan seger laddade Landskrona BoIS ur ordentligt borta mot Gefle IF under måndagskvällen. Sadat Karims tidiga ledningsmål för gästerna kvitterades förvisso av Christian Ljungberg i slutet av första halvlek, men sen stod BoIS för fyra raka mål.

Karim spänstade upp och nickade in Edafe Egbedis inlägg bara två minuter efter Gefles kvittering, innan Monday Samuel skickligt väggspelade sig fram och slog in 3-1 i friläge kort efter pausvilan.

Adi Nalic promenerade in i banan och sköt in 4-1 vid närmsta stolpen innan DOlofsson på pass från Karim kunde lägga in 5-1 från nära håll i den 80:e minuten.

På Tunavallen vann AFC Eskilstuna med samma marginal som Landskrona då man mötte Norrby IF, men med skillnaden att man inte släppte in några mål.

Samuel Nnamani dunkade in 1-0 redan i den tredje minuten med ett sensationellt volleyskott. Nnamani satte även 2-0 på ett mindre spektakulärt sätt; framspelad av Anel Rashkaj slog han in bollen i fritt läge framför mål.

I den 31:a minuten stod Mergim Krasniqi för vad som lär vara en av säsongens bästa räddningar när Wellyson nickade på hörna, men returen kunde slås in i mål av förre Norrby-spelaren Kadir Hodzic fram till 3-0.

4-0-målet kom i inledningen av den andra halvleken då Robert Åstedt drev bollen innan han avlossade ett lågt långskott som letade sig in vid den vänstra stolpen. Segern innebär att AFC nu har åtta raka matcher utan förlust.

På Olympia i västra Skåne höll Helsingborgs IF nollan för tredje matchen i rad då man besegrade Jönköpings Södra med 1-0.

Matchens enda mål föll i den 48:e minuten och prickades in av unge Max Svensson, som med högerfoten skruvade in bollen i bortre hörnet från en position strax utanför vänstra delen av straffområdet.