Storsegrar för HBK och VSK

Söndagens två matcher slutade med övertygande segrar för hemmalagen Halmstads BK och Västerås SK.

Halmstads BK – Utsiktens BK: 4–1
Serieledande Halmstads BK tog en stabil seger hemma mot Utsiktens BK på Örjans Vall. Sadat Karim gav HBK ledningen i den första halvleken. I den andra utökade Halmstad ledningen till 4–0 – efter två mål av Alexander Johansson och ett av Joseph Baffoe – innan Utsikten lyckades reducera med tre minuter kvar. HBK ligger nu tre poäng före tabelltvåan IK Brage i tabellen.

Västerås SK – Landskrona BoIS: 3–0
Västerås SK utökade avståndet ner till kvalplatserna genom att ta tre viktiga poäng hemma mot Landskrona BoIS. Viktor Granath satte ledningsmålet i matchens 29:e minut. Efter paus dubblades ledningen tack vare ett självmål i minut 56. Därefter fastställde Daniel Ask slutresultatet till 3–0 med knappa kvarten kvar. Segern innebär att Västerås nu har fem poäng ner till kvalplats, med en match mer spelad än Jönköpings Södra.