Storseger för BP mot Dalkurd

BP inledde den 13:e omgången med att besegra Dalkurd FF hemma på Grimsta IP med hela 5–0. Senare under dagen vann Norrby IF med 1–0 mot Västerås SK.

BP – Dalkurd FF: 5–0
Nykomlingen BP är Superettans bästa hemmalag så här långt. Under lördagen kom femte segern på Grimsta IP (två oavgjorda också) när slutsiffrorna mot Dalkurd FF skrevs till 5–0. BP hade lekstuga i den första halvleken och gick upp till 2–0 efter en kvarts spel. Först sköt Oscar Pettersson in en retur, sedan vinklade Marijan Cosic in ett lågt avslut i närmsta hörnet efter att ha vikt in från vänsterkanten.

I slutminuterna av den första halvleken fick man dessutom med sig ett praktfullt självmål till 3–0 innan Gustav Sandberg Magnusson sköt in 4–0 via en bortaspelare. Den andra halvleken blev sedan mer av en transportsträcka, framför allt efter att Samuel Leach Holm tryckt in 5–0 vid den närmsta stolpen i den 56:e minuten.

Norrby IF – Västerås SK: 1–0
Norrby IF tog tre sköna poäng på den undre halvan av tabellen under lördagen. Perparim Beqaj jobbade fram matchens enda mål då han drev in i straffområdet, fick bollen lite för långt ifrån sig och glidtacklade den rakt på Anton Wede, som styrde in 1–0 för hemmalaget i den 40:e minuten.