Stor dramatik när Gefle och Helsingborg kryssade

I matchens sista sekvens träffade Bojanic stolpen och Randrup målvakten när Helsingborg var millimeter från att få med sig alla poäng från Gavlevallen. Men så blev det inte. Varsitt mål i varsin halvlek var melodin när matchen slutade oavgjort.

Det var först i den 94:e minuten som matchen mellan Gefle och Helsingborg skulle tända till på riktigt. Bojanic klev fram när Helsingborg fick frispark och träffade insidan av stolpen. Returen gick rakt ut till lagkamraten Randrup – som osannolikt nog nickade mitt på en chockad Strömberg i Gefle-målet. Och direkt efter den situationen ljöd slutsignalen.

– Det var väldigt nära att vi fick in den i slutet, och jag tycker vi var värda de tre poängen med tanke på de chanser vi skapar, säger HIF:s Carl Johansson till C More.

Innan den svettiga avslutningen hade det gjorts två mål i matchen.

Gefle tog ledningen via en blixtrande kontring i slutet av den andra halvleken. Efter en brytning framför eget straffområde satte Piotr Johansson full fart över planen. Han hittade sedan Erik Törnros som efter en fin mottagning och ett distinkt avslut gav hemmalaget ledningen. Det var Törnros första mål för säsongen.

Inför den andra halvleken var det upp till Helsingborg att jaga mål.

– Vi kommer lite för långt ned så vi måste komma längre upp i banan, sa HIF-backen Fredrik Liverstam till C More i halvtid.

Helsingborg inledde den andra halvleken piggt och kvitteringen kom efter en listig hörnvariant. Bojanic spelade in bollen lågt mot första stolpen där Carl Johansson mötte den och vinklade in 1-1.

Gästerna fortsatte sedan att jaga det ledningsmål som hade tagit de närmare toppen av Superettan men några solkara målchanser skapades inte förrän i de absolut sista sekunderna.

– Vi gör en bra prestation i 60-65 minuter men blir lite trötta på slutet, säger Gefles tränare Johan Mjällby till C More.

Resultatet innebär att Gefle är kvar på negativ kvalplats medan Helsingborg, med en match mindre spelad än sina konkurrenter, fortsatt skuggar topplagen.