Stark första halvlek räckte för Norrby

En målrik första halvlek förbyttes i ett ställningskrig i den andra. Efter 90 minuter hade Norrby tagit tre poäng och närmat sig toppen. Syrianska är fortsatt kvar i bottenstriden och behöver pumpa in vinnarmentalitet i truppen inför höstsäsongen.

På ett soligt Borås Arena tog Norrby IF ledningen redan efter tre minuter. Alen Krasniqi hittade spjutspetsen Nicklas Savolainens panna och majoriteten av de drygt 650 åskådarna på arenan kunde jubla. Men knappt hade jublet tystnat innan Matias Cahais höll sig framme och kvitterade för gästande Syrianska FC.

Innan klockan hunnit slå 20 minuter återtog hemmalaget ledningen när Robin Strömberg stötte in bollen från nära håll. Bara 13 minuter senare slog Norrbys Dijan Vukojevic bollen på en Syrianskahand i offensivt straffområde. Inga tveksamheter från domare Robert Daradic. Straff och 3-1 genom just Vukojevic. Hans fjärde mål för säsongen.

I den andra halvleken föll Norrby tillbaka och bevakade sin ledning. Ett snöpligt självmål såg till att Syrianska putsade siffrorna, men när Daradic blåste av matchen kunde boråsarna fira tre nya poäng och att man, med en match mindre spelad än övriga topplag, ligger på femteplats med den allsvenska direktplatsen inom räckhåll inför sommaruppehållet.

Serieledande Varbergs BoIS, som gick obesegrade i tolv omgångar, såg i kväll ut att åka på sin andra raka i bortamötet med Östers IF. Hemmalaget ledde fram till slutminuterna med 1-0, men ett par minuter innan slutsignal kvitterade Robin Book till 1-1. Tufft för Öster som ligger kvar på nedflyttningsplats. Varberg har åtta poäng ner till närmnast jagande lag när man nu går på sommaruppehåll.

Degerfors IF gjorde en fin första halvlek borta mot GAIS och hade 2-0 med sig in i pausvilan. I andra halvlek försvarade man sin ledning och med 20 minuter kvar gjorde Marcus Astvald 3-0 och punkterade matchen helt.