Nyheter

Chevron
Spelarna som kan bli Månadens spelare i maj

Spelarna som kan bli Månadens spelare i maj

Den andra månaden av 2019 års ligaspel är snart färdigspelad. Här är kandidaterna som kan bli Månadens spelare i Superettan i maj.

Superettans kandidater heter Jacob Bergström, Mjälby AIF, Dusan Djuric, Halmstads BK och Astrit Seljmani, Varbergs BoIS.

Astrit Seljmani vann utmärkelsen i april och har nu chansen att göra om bedriften även i maj efter att han fortsatt göra mål i överlägsna serieledaren Varberg.

Dusan Djuric har hittat formen i ett Halmstad som tar sig an resten av säsongen med en ny manager i Magnus Haglund. Den förre landslagsmittfältaren satte pricken över i:et i maj med ett fint frisparksmål i senaste omgången.

Nykomlingen Mjällby ligger tvåa efter sex raka segrar i Superettan, inte minst tack vare anfallaren Jacob Bergströms fina målform med mål i fyra av fem matcher i maj.

De tre spelare som presenteras som finalister är de tre spelare som fått flest poäng av jurygrupperna. Vinnaren är den spelare som fått allra flest röster och dessa presenteras i C Mores och Svensk Elitfotbolls kanaler under helgen.

Vinnaren får förutom priset också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Jurygruppen:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS

Nyheter