Sorti för flera lag – men hoppet lever för AFC

Halmstads BK, Jönköpings Södra, GIF Sundsvall och Örgryte IS förlorade dagens matcher och är därför utslagna ur Svenska Cupen redan innan den sista omgången. AFC Eskilstuna körde över Syrianska och har fortfarande en fin möjlighet att ta sig vidare till slutspel.

Förra veckans HBK-förlust mot IFK Norrköping följdes idag upp av 0-1 mot Falkenberg. Halmstads BK stod upp bra och fick chansen att spela med en man mer i mer än halva matchen. FFF:s Marcus Mathisen drog på sig sin andra varning efter 37 minuter och blev utvisad.

Men HBK lyckades inte göra mål framåt och med 13 minuter kvar gjorde Edi Sylisufaj segermålet för allsvenskarna.

En omgång återstår av Cupens gruppspel. Där möter HBK division 1-laget Tvååker.

J-Södra kryssade mot AIK i första omgången, men idag blev man överkörda av Kalmar FF. KFF hade 4-0 redan i paus och i den andra ökade man på till 5-0.

För Örgryte IS behövdes en seger för att våga drömma om slutspel. Men AIK blev för tunga och ett självmål från Abdul Razak avgjorde matchen till Gnagets fördel.

AFC Eskilstuna körde över Syrianska och vann till slut med 6-1 efter bland annat tre mål av Wilhelm Loeper. Nu avgörs gruppen i sista omgången där AFC gästar Malmö FF. MFF har vunnit båda sina matcher och AFC måste därför bortabesegra skåningarna om en vecka för att ta sig vidare.

I Sundsvall tog gästande Varbergs BoIS ledningen, men Dennis Olsson kvitterade för GIF Sundsvall. Precis innan paus återtog hallänningarna ledningen och i slutet av den andra halvleken gjorde man två snabba och matchen slutade 4-1 till Varberg.

Förlusten innebär att Giffarna, precis som ÖIS, J-Södra och HBK, är utslagna ur Svenska Cupen redan innan nästa helgs sista gruppspelsomgång. I morgon spelar Dalkurd FF sin andra match och är tillsammans med AFC Eskilstuna och VSK lagen Superettanälskarna får sätta sitt slutspelshopp till.