Nyheter

Chevron
Söderström: ”De kan bli svårlästa”

Söderström: ”De kan bli svårlästa”

Falkenbergs FF:s Karl Söderström vill att laget bemöter ett delvis okänt Landskrona BoIS med sitt eget spelsätt.
– Det blir en klurig match. De kommer från ett tränarbyte och vi vet inte riktigt hur de kommer att spela, säger Söderström.

Tabelltvåan Falkenbergs FF laddar om efter den svängiga 3-2-segern mot Östers IF i den senaste omgången. Imorgon tisdag väntar hemmamatch mot Landskrona BoIS, där Jack Majgaard Jensen gör sin första match som tränare för gästerna efter att Agim Sopi avgått.

– Det blir en klurig match. De kommer från ett tränarbyte och vi vet inte riktigt hur de kommer att spela, säger FFF:s offensive kraft Karl Söderström till klubbens webbsida.

– De blir svåra att läsa innan, men det är klart att vi ska köra på med vårt eget spel och ta tre poäng. Det gäller att se upp med deras individuellt skickliga spelare och göra lagjobbet helhjärtat, säger Söderström.

Falkenberg har legat med i toppen av tabellen länge och ligger just nu tvåa, med fyra poäng ned till AFC Eskilstuna som redan spelat sin match i den 22:a omgången. Tränaren Hasse Eklund hoppas att man kan utnyttja möjligheten till att dra ifrån i uppflyttningskampen.

– Toppstriden är jämn. Det är tajt och tufft. Vi vill ta tre poäng och sätta press på motståndarna, säger Eklund, som även ger sin syn på det stundande motståndet:

– Det blir en spännande match i och med att de har en ny tränare. Vi känner till spelarna och det är ett lag som behöver poäng. De kommer att vara desperata och ligga i och kriga för att lyfta från botten.

– Vi är starka hemma och hoppas att traditionen av att Landskrona har det svårt i Falkenberg ska hålla i sig. Men det blir ingen lätt match. De kommer att ha massor av energi. Vi kommer att få ligga i stenhårt om vi ska få tre poäng, säger Hasse Eklund.

Matchen mellan Falkenbergs FF och Landskrona BoIS spelas på Falcon Alkoholfri Arena på tisdag med avspark 18.30.

Nyheter