Snabb vändning gav IK Brage tre pinnar

Mjällby AIF startade bäst och tog ledningen efter en halvtimma. Men i den andra halvleken gjorde IK Brage två snabba mål och säkrade segern på Strandvallen.

Andraplacerade nykomlingen Mjällby AIF började i en rasande fart och skapade chans på chans framför IK Brages mål. Men det dröjde en halvtimma innan man fick hål på Adrian Engdahl i målet. Framspelad av David ”Löken” Löfquist, efter en av lagets sex hörnor i den första halvleken, kunde ytterbacken Mohanad Jeahze ge hemmalaget ledningen. Och vilket mål sedan. En vänsterkanon från drygt 30 meter utan möjlighet för Engdahl att styra iväg. Helt klart en kandidat till årets mål i Superettan.

Mjällby hade också mest av bollen i starten av den andra halvleken. Därför kom det lite som en överraskning när gästerna från Borlänge tog sig upp och kvitterade. Kristian Andersen höll sig framme och gjorde sitt första mål för klubben. Bara ett par minuter senare var han oerhört nära att göra 2-1. En fin passning från Anton Lundin friställde Andersen, men Carl-Johan Eriksson parerade avslutet från dansken.

Ledningsmålet för gästerna skulle dock komma. Christian Kouakou lät bollen studsa en gång utanför straffområdet innan han klippte till på halvvolley. Ottagbart i Erikssons högra kryss och en snabb vändning för IK Brage. Målet var Kouakous sjätte för säsongen.

Mjällby satte fart framåt igen och letade efter möjligheter till att kvittera. Efter en fin frispark passerade bollen precis utanför Engdahl stolpe, men resultatet stod sig matchtiden ut och IK Brage tog hand om de tre poängen.

Resultatet gör att Brage, på sin tredjeplats, nu bara är en poäng efter Mjällby på den allsvenska direktplatsen. Upp till serieledande Varbergs BoIS är det fortfarande sju poäng för Mjällby och således åtta för IK Brage.

På Stadsparksvallen, i dagens andra match med start 15.00, tog Jönköpings Södra en ny seger när Trelleborgs FF besegrades med 2-0. Målen gjordes av Alexander Jallow och Edin Hamidovic. Segern innebär att J-Södra nu ligger på fjärdeplats i tabellen.

Inför kvällens hemmamöte med IK Frej Täby sa Halmstads BK:s Dusan Djuric till klubbens hemsida att han var säker på blåsvart seger. Och rätt fick han, den gamla landslagsmittfältaren. Hallänningarna körde över gästerna och vann till slut med klara 4-1 efter ett hat-trick från Karim Sadat och Rasmus Wiedesheim-Pauls sjätte mål för säsongen. Mattias Bouvin reducerade för Frej i matchens sista tilläggsminut.

Söndagens sista match, mellan BP och Örgryte IS slutade mållös.