Snabb TFF-kvittering mot ÖIS

Trelleborgs FF och Örgryte IS delade på poängen i lördagens första match i Superettan. Senare under dagen skördade GIF Sundsvall, IFK Värnamo och Östers IF trepoängare.

Trelleborgs FF – Örgryte IS: 1–1
Gästande Örgryte tog ledningen på Vångavallen då Anton Andreasson till sist fick in bollen efter en trippelchans i den tionde minuten. Men bara ett par minuter senare var hemmalaget Trelleborg ikapp då Isak Jönsson hoppade högst och nickade in Haris Brkics välslagna frispark. Båda lagen hade chanser att öka sin målskörd för dagen, men 1–1 stod sig till slutsignalen.

GIF Sundsvall – Norrby IF: 2–0
GIF Sundsvall plockade säsongens första trepoängare då man tog emot Norrby IF på Jämtkraft Arena i Östersund. Linus Hallenius visade sin klass då han höll undan sin försvarare och placerade in 1–0 i friläge i den 62:a minuten. Tio minuter senare hittade Paya Pichkah fram med en långboll till Albin Ekström, som i snäv högervinkel lade in 2–0 för Giffarna.

IFK Värnamo – IK Brage: 1–0
Andra raka hemmamatchen bjöd på andra raka segern för nykomlingen IFK Värnamo. Efter att Robin Dzabic avgjort förra mötet med GIF Sundsvall hoppade han in och blev matchvinnare igen mot Brage på Finnvedsvallen. Dzabic hade bara varit på planen i några minuter då han vek in från högerkanten och sköt ett vänsterskott som gick i mål.

Östers IF – Falkenbergs FF: 2–1
Det tidiga tippade toppmötet mellan Öster och Falkenberg slutade med hemmaseger efter att alla målen i matchen fallit i den andra halvleken. 1–0 gjorde gästerna då Adam Bergmark Wiberg frispelade Edi Sylisufaj som var kylig i friläge. 1–1 kom snabbt då Marc Rochester Sörensen tryckte in ett stenhårt långskott i högra krysset. Rochester agerade sedan framspelare då han hittade James Keene, som med en iskall fint lurade målvakten åt ena hållet och enkelt slog in 2–1 i öppet mål.