Nyheter

Chevron
Smylie och Svensson firar 200 matcher i J-Södra

Smylie och Svensson firar 200 matcher i J-Södra

På lördag tar Jönköping Södra emot IK Frej på Stadsparksvallen – men innan avspark kommer något annat stå i fokus. Då hyllas nämligen hemmaspelarna Daryl Smylie och Jesper Svensson som passerat 200 spelade matcher för J-Södra i Allsvenskan och Superettan.
– Det är grymt roligt, säger Smylie om utmärkelsen till klubbens hemsida.

Jönköpings Södra har som policy att ge utmärkelser till A-lagsspelare vid 100 spelade tävlingsmatcher, och vid jämna hundratal därefter. Vid 200 spelade matcher blir man Grön Hjälte och vid 300 spelade match Grön Legend.

Jesper Svensson debuterade i Jönköpings Södras A-lag 2009 och kom till klubben som ungdomsspelare 2006. För Daryl Smylie var vägen till Jönköping längre dit han först kom på lån från Kalmar 2009.

– I början tänkte man mest att det skulle vara en utlåning från Kalmar men att få ha varit kvar så länge och spela så mycket matcher är ju fantastiskt. Det är verkligen en förening jag älskar och att ha gjort så många säsonger och matcher i en sån förening är jag väldigt stolt över, säger Smylie till klubbens hemsida.

När Svensson och Smylie firade 100 matcher i Jönköpings Södra gjorde de även det tillsammans. Och för nordirländarens del verkar det finnas ambitioner nog för att fira en hundring till.

– Jag hoppas ju att det blir många fler matcher också, jag vill fortsätta spela tills jag inte kan springa mer, avslutar 32-åringen.

Läs mer på Jönköpings Södras hemsida.

Nyheter